News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Organizaţia Municipală PSD Arad a analizat proiectul de buget pentru anul 2012, propus de administraţia Falcă. Ca idee generală, se poate observa faptul că povara apasă tot mai mult pe spinarea arădenilor. În an de criză, administraţia locală estimează că va încasa cu 15,5% mai mult din taxe şi impozite locale decât în anul 2011.

Ca observaţie generală, în ciuda creşterii nivelului taxelor şi impozitelor locale, bugetul pentru 2012 este mai mic cu 5,17% decât în anul precedent.

Consilierul municipal Gheorghe Săplăcan a arătat că dobânzile pentru creditele contractate de municipalitate reprezintă 1,95% din buget (2 milioane de euro). În total, arădenii rambursează în acest an 4 630 000 de euro la BERD, BIRD şi DEXIA

Reprezentanţii PSD Arad au remarcat faptul că bugetul prevede o reducere semnificativă a cheltuielilor destinate învăţământului: de la 1 930 mii lei la 1 820 mii lei în 2012. În schimb, în an electoral cresc cu 34,67% cheltuielile pentru evenimente culturale, artistice şi sportive: probabil se pregătesc pomeni publice pentru a determina electoratul, la mici, bere şi muzică populară, să uite de majorarea impozitelor şi taxelor şi de majorarea preţului Gigacaloriei.

Este interesant faptul că, în condiţiile în care salariile şi posturile sunt blocate, cheltuielile de personal cresc de la 86 664 mii lei la 88 381 mii lei. PSD reaminteşte faptul că în anul 2008, înainte de alegerile locale, administraţia Falcă a dispus acordarea unor mari sume de bani sub formă de prime şi stimulente angajaţilor Primăriei.

Watch live streaming video from newsarad at livestream.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *