News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Bugetul județului Arad a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Bugetul județului Arad a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean
Please follow and like us:
Pin Share

„Bugetul județului Arad a fost retras astăzi de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean cu proteste minime ale președintelui CJ Iustin Cionca, semn clar că a înțeles că dacă nu este respectată legea, județul Arad nu poate avea un buget credibil” a comunicat Răzvan Anghel, consilier județean USR. 

Printre alte puncte pe ordinea de zi, ședința de astăzi a Consiliului Județean Arad cuprindea și proiectul de buget al județului. Conform legii, procesul de bugetare este unul deschis și transparent, pentru că este vorba de bani publici. Banii tuturor arădenilor din județ. 

Tot legea spune că „transparență” înseamnă că forma completă a proiectul de buget trebuie pusă la dispoziția celor interesați cu 15 zile înainte de a fi votată, prin publicare pe pagina de internet, în presa locală sau afișare la sediul instituției. 

Răzvan Anghel, președintele USR Arad și consilier județean declară că „La sesizarea noastră, publicarea pe internet și anunțul de presă s-au făcut ieri, cu o singură zi înainte de vot, însă Consiliul Județean Arad era pregătit să pretindă în ședința de azi că cele 15 zile de transparență cerute de lege au fost respectate doar pentru că bugetul a zăcut aruncat într-un avizier la sediu începând din 3 ianuarie. 

Îl avertizăm public pe președintele CJ Iustin Cionca că bunul – plac nu înseamnă bună – credință și nu poate ține loc de interpretare corectă a prevederilor legale. Legea nu este opțională. Ea trebuie respectată chiar și de către cei din PNL Arad, în frunte cu consilierii lor județeni. Poziția ocupată de Iustin Cionca, cea de președinte al Consiliului Județean, nu îl face stăpânul județului. Chiar dacă așa crede, noi, cei de la USR Arad, îl informăm că într-un stat de drept toată lumea trebuie să respecte legea. 

Îl mai informăm și că receptivitatea sa simulată la propunerea grupului USR de a retrage de pe ordinea de zi a bugetului nu face decât să-l dezonoreze, odată prins cu mâța-n sac. Dar alegerile personale rămân alegeri personale. 

USR Arad a transmis ieri o interpelare prin care am cerut, în primul rând, bugetul în format editabil, pentru o analiză proprie, iar în al doilea rând am cerut clarificări asupra modului în care s-au respectat prevederile legale privind transparența. 

Răspunsul cel mai pertinent la cea de-a doua cerere a venit azi – bugetul a fost retras de pe ordinea de zi. Orice comentariu este de prisos. 

Puteți citi aici interpelarea transmisă, la care așteptăm în continuare răspuns. Tot conform legii. 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *