News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de luni Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de luni
Please follow and like us:
Pin Share

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe aproape toţi indicii şedinţa de luni, iar rulajul se cifra la 9,976 milioane de lei (2,02 milioane de euro), după o oră de la debutul tranzacţiilor.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,58%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, era în creştere tot cu 0,58%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,49%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a câştigat 0,42%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era pe minus cu 0,03%. BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a apreciat cu 0,25%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Biofarm (+4,79%), Aerostar (+3,73%) şi Transport Trade Services (+2,34%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile SSIF BRK Financial Group (-3,87%), Bittnet Systems (-3,09%) şi Rompetrol Rafinare (-2,44%). AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *