News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Bursa de la Bucureşti a deschis în urcare prima şedinţă a săptămânii Bursa de la Bucureşti a deschis în urcare prima şedinţă a săptămânii
Please follow and like us:
Pin Share

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis şedinţa de luni în creştere pe toţi indicii, iar tranzacţiile înregistrate după 30 de minute de la debut erau în valoare de 5,46 de milioane de lei (1,10 milioane euro).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 companii, s-a apreciat cu 0,65%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a deschis pe plus cu 0,61%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,68%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, era în creştere cu 0,94%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a „câştigat” 0,28% din valoare, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a deschis pe plus cu 2,24%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Mecanica Ceahlău (+4,76%), Nuclearelectrica (+4,29%) şi Impact Developer & Contractor SA (+3,1%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Bittnet Systems SA Bucureşti (-2,21%), Aerostar (-1,2%) şi Romcab (-0,83%). AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *