News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Calin Abrudan: "Guvernul Ponta egalizează sărăcia și promovează haiducia" Calin Abrudan: "Guvernul Ponta egalizează sărăcia și promovează haiducia"
Please follow and like us:
Pin Share

Nemulțumit de Legea bugetului de stat pe anul 2015, primarul orașului Ineu, Călin Abrudan, acuză Guvernul PSD, pe premierul Victor Ponta și pe ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, de faptul că prin „echilibrarea bugetelor” prevăzută de această lege bulversează bunul mers al economiei, egalizează sărăcia și promovează haiducia.
„Este groaznic faptul că nu se iau în considerare lucruri esențiale pentru buna funcționare a orașelor și în special a orașelor ca centre de zonă. Spre exemplu, la Ineu avem două spitale, două licee, centru de zi, poliție locală, iar lista poate continua. Este adevărat că avem venituri puțin mai mari decât alte orașe, dar la fel de adevărat este și faptul că avem și cheltuieli mult mai mari decât alte orașe. Legea bugetului de până acum era mai bună, aceasta permițând consiliilor județene să facă co-finanțări și să vadă exact care este realitatea din fiecare județ. Coniliul Județean, prin oamenii de acolo, știe mult mai bine ce se petrece în județ, decât știe domnul Dragnea sau oamenii de la Ministerul Dezvoltării. Cred că domnul Dragnea nici nu știe unde este poziționat Ineul pe harta României. În acest moment avem comunități cu populații de câteva sute de locuitori care sunt tratate la fel ca și comunitățile cu populații de câteva mii de oameni. Cele două spitale de la Ineu sunt se adresează unui număr de până la aproape 100.000 de locuitori din toată zona, chiar dacă orașul are doar 10.000 de locuitori. Avem o judecătorie căreia trebuie să-i oferim parcări, avem Unitate Fiscală (Finanțe) căreia trebuie să-i oferim parcări, trebuie întreținute spațiile verzi, iar lista aceasta poate continua pentru fiecare astfel de oraș. Această măsură este una strict de natură politică, încercând să mute banii din județele care produc în județele foarte sărace și în care PSD stă mai bine, în loc să vizeze un progres economic. Sper ca PNL să intre cât mai repede la guvernare și să repare această greșeală care bulversează bunul mers al economiei pe întreg teritoriul țării. Trebuie să-i încurajăm pe cei care lucrează și nu să-l descurajăm, egalizând sărăcia și promovând haiducia”, a declarat primarul orașului Ineu, Călin Abrudan.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *