News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Arad desfăşoară, începând din luna iulie a anului trecut, un proiect ce vizează creşterea competitivităţii pe piaţa muncii prin calificare. Prin acest proiect derulat împreună cu Asociaţia Agrom Ro se oferă oportunitatea celor interesaţi de a urma cursuri de calificare/recalificare în turism. Luna aceasta s-a finalizat cursul de administrator de pensiune turistică, 170 de persoane urmând să intre în posesia certificatului de atestare.
„Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, oferă participanţilor posibilitatea creşterii nivelului de calificare prin dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor, îmbunătăţirea competenţelor prin activităţi de instruire teoretică şi practică în domeniul turismului, fapt concretizat prin cursuri de calificare, validate în urma unui examen de evaluare a cunoştinţelor”, se arată într-un comunicat de presă remis de CCIA Arad.
Cursul de administrator de pensiune turistică în Regiunea Vest – localităţile Arad, Deva, Ineu şi Regiunea Centru – localităţile Reghin, Topliţa, Sovata, s-a desfăşurat în perioada noiembrie 2010 – iunie 2011, la acesta participând nu mai puţin de 177 de cursanţi. În urma examenului susţinut, 170 dintre participanţii din amblele regiuni au absolvit cursul, diploma fiind recunoscută de CNFPA, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse.
Din toamnă începe un nou curs
Începând din luna septembrie a acestui an şi până în luna mai a anului 2012 se va desfăşura cel de-al doilea curs prevăzut în cadrul proiectului, respectiv tehnician în hotelărie. Cursul va cuprinde 1.080 de ore, din care 360 de teorie şi 720 de ore de practică şi va putea fi accesat de 40 de participanţi din fiecare regiune, dintre care 20 de femei iar 13 trebuie să fie deja angajaţi în domeniul turismului. Persoanele care doresc să se înscrie la acest curs trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă domiciliul şi locul de muncă în mediul urban, statulul pe piaţa muncii: angajat iar nivelul de instruire: minim învăţământ liceal, învăţământ liceal tehnologic sau postliceal.
Înscrierile pentru cursul de tehnician în hotelărie vor începe în luna iulie şi se vor încheia la începutul lunii septembrie. Pentru persoanele din judeţul Arad, înscrierile se pot face prin Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură la numerele de telefon: 0257 216 520, 0745 535 205 sau e-mail: [email protected], persoană de contact Eva Magyaro.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *