News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Campania "Let's do it, Romania"

Curiozitati 23 septembrie 2010 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Consecvent preocupărilor sale pentru protecţia mediului înconjurător, Consiliul Judeţean Arad sprijină fără rezerve  proiectul  „Let’s do it, Romania”, la propunerea unui   grup de tineri arădeni care au o mare dorinţă de a se implica şi de a face curat în judeţul lor. “Se poate spune că la nivelul  C.J. Arad, se continuă  tradiţia pentru grija faţă de natură. Nu întâmplător, anul acesta, de Ziua Mondială a Mediului, C.J. Arad s-a clasat pe locul 3 pe ţară, ca o apreciere pentru  programele noastre de mediu. Consider că  succesul acestei  noi acţiuni  va fi obţinut prin implicarea cât mai multor cetăţeni, autorităţi locale, firme private, operatori de salubritate, persoane publice şi mass-media. Vom atrage alături de noi în această acţiune şi autorităţile administraţiei locale din judeţ.” a declarat Cristian Drăgan, vicepreşedinte al C.J. Arad .

„Let’s do it, Romania” este cel mai mare proiect ecologist la nivel naţional, realizat prin voluntariat, care îşi propune curăţarea întregii ţări de gunoaiele din afara oraşelor, într-o singură zi, ziua de 25 septembrie a.c. De Ziua de Curăţenie Naţională, toţi românii sunt aşteptaţi să participe la „schimbarea la faţă” a României.

În afara obiectivului propus, care este curăţarea ţării de deşeuri, proiectul are şi o importantă componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei, în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător. „Let’s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată. Iniţiatorii acestui proiect, care a fost deja implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010), îşi propun să strângă mormanele de gunoi din arealele naturale ale ţării într-o singură zi. În cadrul acestei campanii  de ecologizare, se vor strânge gunoaiele aruncate de cetăţeni, fie ei localnici sau turişti, în areale naturale şi în zone din afara localităţilor, atât pe uscat, cât şi pe apă. „Mă bucură atitudinea pozitivă a tinerei generaţii faţă de mediu. Pentru a păstra curăţenia, trebuie mai întâi să o facem. Acest lucru depinde în primul rând de educaţia noastră, dacă vrem să  trăim în curăţenie sau dacă ne place doar să întoarcem privirea de la gunoiul din jur. Consider că orice  proiect  V.E.R.D.E. înseamnă : Veniţi, Ecologizaţi, Reciclaţi, Dezvoltaţi, Educaţi-vă”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *