News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Candidatul USL la Primăria municipiului Arad, conservatoarea Lia Ardelean, susţine că preşedintele Băsescu şi Guvernul trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru reţinerea abuzivă a banilor pensionarilor.

„PC a somat Guvernul să nu reţină contribuţiile de 5.5% din cuantumul de 740 de lei al pensiilor din sistemul public, iar Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat Avocatul Poporului şi a dat în judecată Guvernul. Deşi instituţiile statului ştiau că o asemenea reţinere a CASS este ilegală, au continuat să-şi însuşească fraudulos aceste sume. În acest moment, în care Curtea Constituţională a confirmat că decizia de reţinere a CASS a fost neconstituţională, iar zeci de mii de pensionari îşi caută dreptatea la casele de pensii şi în tribunale, preşedintele Băsescu şi Guvernul trebuie să-şi recunoască şi să-şi asume explicit vinovăţia faţă de cei cărora le-au redus ilegal pensiile!”, a subliniat candidatul USL la Primăria Arad.

Lia Ardelean a mai adăugat că în ultimele zile un număr considerabil de pensionari arădeni i s-au adresat pentru a-şi recupera banii. „Anunţăm pensionarii care au fost impozitaţi şi cărora Curtea Constituţională le-a dat dreptate să se prezinte la sediul PC din Arad, B-dul Revoluţiei nr. 57, unde le punem la dispoziţie documentele necesare pentru a acţiona Guvernul în judecată şi a-şi recupera banii. Menţionez faptul că nu trebuie să plătească taxă de timbru la Tribunal pentru această acţiune”, a conchis Lia Ardelean.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *