News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Caravana „Les films des Cannes à Arad“, ediția de primăvară și Ziua Filmului Românesc, la Cinematograful „Arta“ Caravana „Les films des Cannes à Arad“, ediția de primăvară și Ziua Filmului Românesc, la Cinematograful „Arta“
Please follow and like us:
Pin Share

Trei filme, dintre care două premiate la Festivalul de la Cannes, ediția 2023 și unul românesc, în premieră, vor fi proiectate la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Evenimentul va avea loc în perioada 22 – 24 mai.

Accesul la toate proiecțiile va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Proiecțiile vor avea loc în cadrul proiectului „Caravana filmelor la Arad, ediția 2024“, finațat de Centrul Municipal de Cultură, în cadrul programului „Proiecte de tineret, învățământ și recreative“, sesiunea I.

PROGRAM:

Miercuri, 22 mai, ora 18.00

Prin ierburi uscate/About dry grasses (r. Nuri Bilge Ceylan)

Premiul pentru cel mai bun rol feminin la Cannes 2023

Nominalizare pentru cea mai bună regie la Cannes 2023

Un tânăr profesor speră să obțină un post la Istanbul după ce își încheie stagiul obligatoriu într-un sătuc. După o lungă așteptare își pierde orice speranță că mai poate scăpa de viața lui deprimantă.

Și totuși, colegul lui, Nuray, îl va ajuta să-și recapete perspectiva asupra lucrilor.

 

Joi, 23 mai, ora 19.00

Anatomia unei prăbușiri/Anatomie d’une chute (r. Justine Triet)

Joi, 23 mai, ora 19.00

Premiul Oscar 2024 pentru cel mai bun scenariu original

Premiul Globul de Aur 2024 pentru cel mai bun film străin și pentru Cel mai bun scenariu

Premiul BAFTA 2024 pentru cel mai bun scenariu original

Premiul Palme d’Or la Cannes 2023

În ultimul an, Sandra, o scriitoare de origine germană, soțul ei francez, Samuel, și fiul lor de unsprezece ani, Daniel, au trăit o viață retrasă într-un oraș îndepărtat din Alpii francezi. Când Samuel este găsit mort în zăpadă, lângă cabana unde locuiau, poliția se întreabă dacă s-a sinucis sau… a fost ucis. Moartea lui Samuel naşte suspiciuni, conturând ipoteza unei crime. În mijlocul acestor incertudini, Sandra devine principalul suspect. Procesul se transformă treptat nu doar într-o investigație a circumstanțelor morții lui Samuel, ci și într-o tulburătoare călătorie psihologică în profunzimile relației conflictuale dintre Sandra și Samuel.

 

Vineri, 24 mai, ora 19.00

Horia (r. Ana Maria Comănescu)  – PREMIERĂ

Premiul publicului la Festivalul „Les Films de Cannes à Bucarest“, ediția 2023

Un road movie și coming of age totodată, după un scenariu scris de Ana-Maria Comănescu, filmul spune povestea maturizării lui Horia, un adolescent de 18 ani dintr-un sat românesc, îndrăgostit de o fată care locuiește în cealaltă parte a țării. După o ceartă cu tatăl lui, Horia face un gest impulsiv și pleacă de acasă pe vechea motoretă a tatălui său. Pe drum o întâlnește pe Stela, o puștoaică isteață, iar cei doi sunt forțați de împrejurări să călătorească împreună și să depășească o serie de obstacole. Filmările au avut loc în zone spectaculoase din România, pe care publicul va avea ocazia să le descopere dintr-o nouă perspectivă.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *