News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CARE MEZELURI SUNT MAI SANATOASE CARE MEZELURI SUNT MAI SANATOASE
Please follow and like us:
Pin Share

Deși nu sunt deloc sănătoase, mezelurile au un gust care ne face să le punem în coșul de cumpărături la fiecare vizită într-un supermarket. Specialiștii sunt de părere că aceste alimente ar trebui să se regăsească cât mai rar pe lista noastră de cumpărături.

Dacă totuși optăm să avem pe masă crenvurști, jambon de curcan ori șuncă presată sau orice alt mezel, este indicat să avem în vedere câteva sfaturi care ne vor ajuta să le alegem pe cele cât mai proaspete și mai puțin dăunătoare pentru organism. Iată care mezeluri sunt mai sănătoase!

Atunci când cumpărați mezeluri, primul lucru pe care ar trebui să-l aveți în vedere este culoarea acestora.

Iată care mezeluri sunt mai sănătoase

Zăriți pe rafturile din supermarket crenvurștii rozalii, din piept de pui (cel puțin așa scrie pe eticheta lor). Deși e aproape imposibil să le rezistați, trebuie să știți că aceștia sunt cei mai dăunători pentru organism.

Deși au o culoarea vie, nu așa ar trebui să arate niște crenvurști. Trebuie să-i alegeți pe cei care au culoarea cât mai apropiată cu pieptul de pui. Ocoliți mezelurile care sunt mai colorate și plac ochiului. E clar că aceștia sunt plini de substanțe dubioase. Printre mezelurile care sunt mai sănătoase se numără cele care au culoare naturală.

Ne mai plac mezelurile cu diverse condimente precum busuiocul sau usturoiul. Ce delicioase sunt! Nu-i așa?Totuși, specialiștii ne recomandă să ne ferim de acestea. De exemplu, usturoiul poate acoperi cu ușurință un miros neplăcut de carne. Așadar, e posibil ca aceste mezeluri să nu fie tocmai proaspete.

Care mezeluri sunt mai sănătoase: file de vită crud uscat sau mușchi de porc crud-uscat

Mai este un aspect de care trebuie să țineți cont: cât de zemoase sunt. Dacă pe hârtia în care au fost împachetate se observă un lichid, e clar un semn că acestea nu sunt de calitate. Asta  înseamnă că aceste mezeluri au fost exagerat de mult injectate și că, de fapt, plătiți pentru soluția injectabilă același preț cu cel al kilogramului de carne.

De asemenea, mare atenție și la semnele de ace de pe mezeluri. De exemplu, la foarte multe sortimente de șuncă se pot vedea cu ochiul liber urmele  de ace prin care mezelul respectiv se injectează cu saramură. E clar că cele mai sănătoase sortimente de mezeluri sunt și cele care nu au urme de înțepături.

Însă, concret vorbind, cele mai sănătoase mezeluri sunt cele crud-uscat pentru că sunt crude și uscate la afumătoare. De exemplu, file de vită crud uscat sau mușchi porc crud-uscate.

De asemenea, alegeți mezelurile din curcan sau pui, precum jambon din piept de curcan sau pastramă de piept de curcan.

În plus, e bine să căutați mezeluri care nu conțin E-uri. Trebuie să aveți în vedere că acestea trebuie consumate în două-trei zile de la cumpărare. Se strică mult mai repede, dar sunt mezeluri mult mai sănătoase.

Sursa: clicksanatate.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *