News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Odata cu deschiderea unui nou magazin, Carrefour se angajeaza sa reduca impactul activitatii sale asupra mediului, prin diferite masuri de protejare dar si de prevenire a populatiei, cu scopul constientizarii nevoii de implicare colectiva.

Inca de la inceputul anului, Carrefour Romania, Asociatia Recolamp si Asociatia ECOTIC au incheiat un parteneriat pentru instalarea punctelor de reciclare “Colt Verde” in toate cele 22 de hypermarketuri Carrefour, in vederea colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice, inclusiv surse de lumina.

Recolamp si ECOTIC se angajeaza ca deseurile colectate in cadrul hypermarketurilor Carrefour sa reciclate in conformitate cu obligatiile legale si respectand normele de mediu.. Aceste masuri au fost luate pentru a completa sistemul de reguli interne pentru protectia mediului si in acelasi timp, pentru a veni in intampinarea politicilor promovate de Uniunea Europeana.

Colt Verde® este solutia moderna si prietenoasa de preluare de la populatie a deseurilor de echipamente electrice si electronice, inclusiv a surselor de lumina (becuri economice si tuburi fluorescente). Conceptul de colectare a fost lansat in 2008 de Recolamp si este operat in parteneriat cu ECOTIC, cele două asociatii colective non-profit avand ca obiect de activitate gestionarea deseurilor in vederea asigurarii reciclării lor in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei. Lista completa a locatiilor de colectare este disponibila pe site-ul: www.coltverde.ro.

” Carrefour Romania gazduieste 22 de containere de colectare – Colt Verde, dovedindu-si preocuparea pentru problematica gestionarii responsabile a deseurilor. Le multumim si ii felicitam pentru ajutorul pe care ni-l asigura in demersurile noastre de protejare a mediului!”Raul Pop, Director General, Recolamp.

Carrefour pune in practica si alte masuri care sa incurajeze respectarea mediului inconjurator:

  1. incurajeaza folosirea pungilor reutilizabile si biodegradabile;
  2. folosirea unor aparate electronice care economisesc energia electrica (ex: frigidere inchise pentru produsele alimentare) precum si instalatii speciale pentru reducerea consumului de energie electrica in aproape toate spatiile Carrefour;
  3. propune oferte de buy-back, ce presupun schimbarea unui obiect electrocasnic si oferirea unei reduceri considerabile la achizitionarea unuia nou. Obiectele electronice vechi, aduse de clienti in perioada ofertelor, precum si bateriile uzate sunt colectate de o firma colaboratoare Carrefour. Această actiune contribuie semnificativ la diminuarea poluarii cu diferite materiale destul de greu de reciclat in mod obisnuit;
  4. recicleaza carton si plastic balotat in colaborare cu o firma specializata;
  5. incurajeaza colectarea bateriilor uzate in magazine.

Pentru 5 iunie, de Ziua Mondiala a Protectiei Mediului, Carrefour Romania va indeamna sa facem impreuna, un gest pentru mediul inconjurator si sa folositi sacosele biodegradabile sau reutilizabile dar si sa aduceti pentru a fi reciclate, deseurile provenite din echipamente electrice si electronice, surse de lumina sau baterii uzate in hypermarketurile Carrefour.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *