News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Evaziunea fiscală este unul din fenomenele economico-sociale complexe, de maximă importanţă, cu care economiile statelor de astăzi se confruntă.

Evaziunea fiscală are un efect semnificativ asupra veniturilor bugetare şi perturbă activitatea economică. Depistarea, limitarea, prevenirea şi ţinerea sub control a acestui fenomen reprezintă o prioritate a Activităţii de Inspecţie Fiscală.

Fiind considerată ca făcând parte din mica evaziune fiscală, neutilizarea AMEF (aparatelor de marcat electronice fiscale) este o practică des întâlnită în comerţul autohton.

Controalele derulate şi în acest an de Activitatea de Inspecţie Fiscală au condus la depistarea a numeroşi agenţi economici care nu deţin sau deţin dar nu utilizează AMEF, încălcând astfel prevederile O.U.G. 28/1999 republicată cu modificările si completările ulterioare.

Un caz recent descoperit de fisc s-a soldat cu sancţionarea contravenţională în sumă de 8.000 lei, fiind aplicată şi măsura complementară de suspendare a activităţii societăţii până la dotarea cu aparat electronic de marcat fiscal conform legislaţiei.

Mai mult, pentru a descuraja astfel de practici, ţinem să precizăm că agenţii economici în cauză vor face obiectul unor inspecţii fiscale mai ample în scopul stabilirii întregii palete de impozite şi taxe neînregistrate, nedeclarate şi ca urmare neplătite la bugetul de stat. (comunicat ANAF Arad)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *