News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CATE SUTE DE LEI ITI INGHIT COMISIOANELE DE PE CARD CATE SUTE DE LEI ITI INGHIT COMISIOANELE DE PE CARD
Please follow and like us:
Pin Share

EVZ a calculat cât de mari sunt costurile unui card cu comisioane medii, folosit așa încât să se evite cât mai mult costurile băncii. Chiar și în acest caz, se cheltuiesc câteva sute de lei pe an

Un proiect de ordonanţă de Guvern, elaborat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, va obliga băncile să elimine comisioanele pe care le practică acum pentru conturi de bază. Ar putea dispărea, astfel, comisioanele de administrare ale conturilor curente, cele de retragere de numerar de la casieria băncii, cele de retragere bani de la bancomate, tranzacţii pe care cele mai multe bănci le taxează încă. Potrivit calculelor noastre, costurile unui card pot ajunge la câteva sute de lei pe an.

Cât se plătește în contul unui card cu costuri medii

Să luăm cazul unui român cu venit de 2.000 de lei lunar, posesor de card, care scoate de la bancomat doar atâția bani de cât are nevoie, adică pentru întreținere, plata abonamentului de transport și, eventual, pentru cumpărături de la buticul din colț, care încă nu are cititor de card. Foarte rar, retrage bani de la bancomatul altei bănci, operațiune destul de scumpă. Este vorba de un card cu costuri medii, raportat la comisioanele practicate de bănci.

 

Sursa: evz.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *