News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Căutarea copilului de 7 ani dispărut în urmă cu o lună a fost oprită, dar continuă cercetările Căutarea copilului de 7 ani dispărut în urmă cu o lună a fost oprită, dar continuă cercetările
Please follow and like us:
Pin Share

Căutarea copilului de 7 ani din localitatea arădeană Vânători, a cărui dispariţie a fost sesizată pe 9 ianuarie, a fost oprită de forţele de ordine, însă poliţiştii vor continua cercetările.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Adina Aconstantinesei, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că deşi zilnic au fost implicate forţe importante pentru căutarea copilului, acţiunile nu au condus la niciun rezultat.

„Investigaţiile vor continua şi, în măsura în care vor exista informaţii noi, căutările în teren vor fi reluate”, a precizat reprezentanta IPJ.

Sebastian Corbei, în vârstă de 7 ani, a fost văzut ultima dată pe 9 ianuarie, în jurul orei 16,30, la o stână de lângă localitatea Vânători. El plecase de acasă dimineaţa, la joacă în sat, ulterior alăturându-se altor copii pentru a merge la stână însoţiţi de un localnic bătrân. Mama copilului a sunat la 112 în jurul orei 19,00, pentru a anunţa dispariţia, când a constatat că acesta nu se întoarce acasă.

Pe parcursul unei luni, la căutările organizate de autorităţi, care au avut loc pe uscat şi în ape pe o rază de până la 30 de kilometri de casa copilului, au participat sute de persoane, respectiv poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pădurari şi voluntari. Au fost folosite numeroase echipamente, dar şi drone, un elicopter, câini de urmă, sonare şi maşini de teren.

În ultima săptămână, forţele din judeţul Arad au fost sprijinite de specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Criminalistică Bucureşti, care a adus în zonă un laborator criminalistic mobil. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *