News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CE ASCUND DURERILE DE CAP LA COPII CE ASCUND DURERILE DE CAP LA COPII
Please follow and like us:
Pin Share

De cele mai multe ori, durerile de cap la copii apar pe fondul deshidratării, răcelilor sau oboselii. Totuşi, acest simptom nu trebuie neglijat, pentru că poate fi semnalul şi unor afecţiuni mai grave. Află mai multe despre acest subiect în numărul din martie al revistei “Click! Sănătate”.

Febră. Copilul care prezintă unul sau mai multe episoade febrile poate acuza dureri de cap. De fapt, aceste dureri pot fi încadrate într-un context infecţios.

Afecţiuni neurologice. Durerile de cap persistente pot fi puse şi pe seama unei probleme neurologice. Pentru un diagnostic sigur, se recomandă unele investigaţii medicale.

Deshidratare. Mai ales dacă practică un sport, copiii se pot deshidrata uşor, această stare manifestându-se prin dureri de cap.

Afecţiuni oftalmologice. Copiii care au probleme cu ochii pot prezenta şi dureri de cap. În acest caz, se recomandă un control oftalmologic.

Nevralgii. Acestea apar, în general, la copiii cu vârsta peste 10 ani şi se manifestă prin junghiuri în zona capului, secreţii nazale abundente, stări de agitaţie şi de nelinişte.

Migrena. Durerile de cap însoţite de greaţă, vărsături, dureri abdominale şi sensibilitate la lumină anunţă o migrenă, de care pot suferi atât copiii mai mari, cât şi sugarii.

Traumatisme. Loviturile la cap apărute în urma căzăturilor sau loviturilor de orice fel duc la dureri ce necesită investigaţii medicale de urgenţă. În aceste cazuri, durerile de cap se pot croniciza.

La ce trebuie să fie atenţi părinţii
În cazul copiilor mici, care încă nu-şi pot exprima stările prin cuvinte, părinţii trebuie să fie atenţi la comportamentul lor. La micuţi, durerea de cap este însoţită de lipsa poftei de mâncare, de agitaţie şi de tulburări de somn precum somnolenţa neobişnuită.

Ce investigaţii sunt necesare
Examen fizic. Medicul va evalua starea copilului prin măsurarea greutăţii şi înălţimii, a circumferinţei capului, a tensiunii şi a pulsului. De asemenea, doctorul va solicita detalii despre istoricul durerilor de cap, durata lor, modul în care se manifestă şi factorii declanşatori.
Examen neurologic. În funcţie de gravitatea durerilor de cap, medicul specialist va solicita tomografie computerizată sau RMN.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *