News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ce este bursa de valori și care este scopul acesteia? Ce este bursa de valori și care este scopul acesteia?
Please follow and like us:
Pin Share

Bursele de valori sunt piețe prin intermediul cărora oamenii cumpără și vând acțiuni. Companiile sunt de acord ca acțiunile lor să fie listate pentru tranzacționare la bursele pe care le aleg, iar membrii fiecărei burse au voie să tranzacționeze acțiunile listate.

În multe privințe, bursele de valori (mai scurt spus, bvb) se aseamănă cu o piață a fermierilor. Acolo, fermierii plătesc locul, pentru a avea spațiul necesar să-și vândă marfa. Cumpărătorii vin la piață, pentru că știu că vor putea cumpăra de la mulți fermieri, care vând o mulțime de bunuri agricole diferite. Piața fermierilor în sine nu participă, de fapt, la cumpărarea și vânzarea bunurilor agricole; rolul său este pur și simplu de a oferi spațiul, astfel încât fermierii și cumpărătorii să aibă un loc de întâlnire și de comerț. În mod similar, bursele reunesc companiile și actualii acționari, care doresc să vândă acțiuni, și investitorii, care doresc să cumpere acțiuni de la aceștia.

Iată de ce sunt utile bursele de valori

Bursele îi ajută pe investitorii individuali să depună bani. De obicei, companiile de brokeraj (pe care investitorii le folosesc pentru a cumpăra și vinde acțiuni) fie sunt membre ale principalelor burse de valori, fie au acorduri cu membrii bursei, oferindu-le posibilitatea de a cumpăra și vinde acțiuni. Tot firmele de brokeraj sunt și cele care ajută investitorii, prin intermediul unui calculator randament investiție indice bet pe AsigurariContactless.ro. Fără burse de valori, investitorii interesați ar trebui fie să meargă direct la companiile ale căror acțiuni doreau să le cumpere, fie să găsească alte persoane care dețin acțiuni și sunt dispuși să le vândă. În schimb, bursele reunesc cumpărători și vânzători – de obicei, fără ca cele două părți să-și cunoască vreodată identitatea. Bursele de valori facilitează tranzacționarea, oferind ceea ce se numește lichiditate: o capacitate mai mare de a cumpăra sau de a vinde acțiuni.

De asemenea, bursele de valori ajută companiile să strângă bani, pentru a-și putea dezvolta afacerile. Atunci când o companie decide, pentru prima dată, să-și coteze acțiunile la o bursă de valori și să vândă acțiuni publicului într-o ofertă publică inițială, de obicei aceasta folosește capitalul pe care îl primește de la investitorii interesați pentru a-și extinde operațiunile, pentru a face cercetare și dezvoltare sau pentru a crește gradul de conștientizare a clienților prin marketing.

Investitorii pot folosi bursele pentru a face distincția între companiile de renume și cele discutabile. Bursele au cerințe pe care companiile trebuie să le îndeplinească pentru a se califica pentru listarea acțiunilor lor. Cele mai importante burse de valori stabilesc cerințe stricte de listare, care sunt greu de îndeplinit pentru majoritatea companiilor, inclusiv cifre minime pentru acțiunile în circulație, capitalizarea bursieră și veniturile companiei.

Companiile care își listează acțiunile la burse de valori trebuie, de asemenea, să ofere investitorilor o mulțime de informații despre afacerile lor. Aceste rapoarte, împreună cu alte știri importante, dezvăluite pe măsură ce apar, îi ajută pe investitori să cunoască mai multe despre companiile în care doresc să investească.

Așadar, dacă vinzi și cumperi acțiuni, bursele joacă un rol vital în acest proces. Fără aceste schimburi, ar fi mult mai dificil să găsești pe cineva dispus să ia cealaltă parte a tranzacției.

Sursa foto: shutterstock.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *