News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ce este o erupție de stres și cum o poți trata? Ce este o erupție de stres și cum o poți trata?
Please follow and like us:
Pin Share

„O erupție la stres este orice eclamație a pielii pe care stresul o poate declanșa”, Debra Jaliman, MD, un dermatolog din New York, a declarat pentru Health. „Dacă sunteți sub mult stres, puteți obține urticarie, de exemplu, sau puteți obține o exacerbare a erupțiilor cutanate pe care le aveți deja.”

Urticaria, potrivit Academiei Amercan de Dermatologie, sunt niște bătăi de mâncărime care pot varia ca mărime și pot apărea oriunde pe corp. „Urticaria de stres arată de obicei ca niște mușcături umflate de țânțar mic”, a comentat Rachel Nazarian, MD, un dermatolog din New York. „Sunt pete ușor crescute, umflate roșii sau roz pe piele; dar în funcție de tonul pielii tale ar putea arăta un pic diferit. ”

În afară de posibilitatea apariției bubelor, o erupție de stres ar putea arăta ca o sclipire a psoriazisului, eczemelor, rozaceei, printre alte manifestări. În funcție de starea pielii dvs., erupțiile de stres aferente vor apărea în același loc și în același mod – oriunde sunteți expus la alergienii sau declanșatorii dvs. unici sau unde corpul dvs. este deosebit de fierbinte, umed sau care simte presiune, de exemplu o bandă de talie, curea de sutien.

Dar orice tip de erupții pe care le întâmpinați, nu sunteți singurul; toata lumea experimenteaza stresul, asa ca eruptiile si urticarii sunt foarte frecvente. Potrivit clinicii Cleveland, femeile sunt mai predispuse la erupții de stres și, uneori, nu apar până când ajung la 30 de ani, 40 de ani sau 50 de ani. Și, desigur, cu cât sunteți mai expus la stres, cu atât este mai probabil să aveți o erupție cutanată.

Ce provoacă erupțiile de stres?

Când sunteți stresat, nivelul cortizolului din corpul dvs. începe să crească, ceea ce duce la creșterea producției de ulei care poate provoca acnee, și revigorează răspunsul la histamină al corpului dvs. sau la eliberarea de substanțe chimice inflamatorii care de multe ori vă fac să vă simțiți inconfortabil.

Din păcate, modul în care reacția la histamină are ca rezultat o erupție cutanată sau o sclipire a celorlalte afecțiuni ale pielii este încă neclară. „Nu știm cum sau de ce pielea răspunde la hormonii de stres, dar nu este o relație directă”, spune dr. Nazarian. „Este posibil să nu știm exact de ce se întâmplă declanșarea, dar știm cum să o remediem.”

Cum pot trata o erupție de stres?

Din fericire, Dr. Nazarian spune că erupțiile de stres sunt complet tranzitorii, ceea ce înseamnă că pot dispărea singuri, de obicei în 24 de ore (deși probabil te poți aștepta la erupții viitoare de stres dacă începi să te simți din nou stresat).

Însă, dacă erupția te stresează, Dr. Nazarian și Dr. Jaliman recomandă ambele tratamente fără avizare medicală, antihistaminice precum Benadryl sau Zyrtec, sau o cremă cu cortizon pentru a reduce inflamația care duce la mâncărime. Dr. Nazarian sugerează, de asemenea, înlăturarea oricăror factori iritanți, cum ar fi căldura crescută sau hainele care se potrivesc strâns în jurul zonei de erupție. „Căldura este cunoscută a fi un agravant, precum și o presiune”, spune Dr. Nazarian.

Dacă nu observați îmbunătățiri după ce încercați remediile, Dr. Nazarian și Dr. Jaliman recomandă să vă faceți timp pentru a vedea un dermatolog, deoarece ar putea fi un semn că se întâmplă altceva. „Persoana obișnuită poate diagnostica greșit, deci nu vă fie frică să căutați un dermatolog”, spune dr. Jaliman.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *