News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ce încălțăminte purtăm pe vreme capricioasă? Ce încălțăminte purtăm pe vreme capricioasă?
Please follow and like us:
Pin Share

În colecția noastră de încălțăminte se regăsesc o mulțime de modele de pantofi pe care le purtăm în diverse ocazii. Aceasta cuprinde, printre altele, încălțăminte sport de bărbați, pantofi eleganți pentru evenimentele de gală, dar și ghete sau botine, ideale pentru sezonul rece. 

Este foarte important ca pantofii să fie adaptați ținutelor pe care le purtăm, dar și condițiilor meteo. Optând pentru încălțările potrivite în funcție de anotimp și de capriciile vremii, te vei bucura de confort și îți vei proteja pantofii preferați. Astăzi, îți spunem cum să alegi încălțămintea pentru vremea schimbătoare. 

Cum alegi pantofii potriviți pentru drumeții?

Călătoriile pe cele mai înalte culmi au un farmec aparte, dar dacă ești un împătimit al acestora știi deja că există variații meteorologice mari în zonele cu climat montan. Prin urmare, trebuie să ai un echipament potrivit de fiecare dată când pleci în drumeție, iar încălțămintea are un rol esențial. Ghetele de munte bine alese îți oferă protecția de care ai nevoie împotriva accidentărilor și îți asigură confortul, ferindu-te de umezeală, de frig sau, din contră, de căldura excesivă. 

Pentru a te bucura de toate aceste proprietăți ale ghetelor de drumeție, trebuie să știi cum să le alegi. Iată câteva ponturi:

  • Pentru o impermeabilitate foarte bună, alege bocanci cu membrană, cu limba cusută și cu un număr mic de cusături. 
  • Dacă ai un bagaj foarte greu de purtat în spate sau dacă ai ales un traseu cu multe zone denivelate, atunci optează pentru încălțăminte rigidă. 
  • Pantofii din piele naturală cu membrană trebuie să fie îngrijiți corespunzător, pentru a-și păstra proprietățile impermeabile. 
  • Materialele sintetice, la fel ca și cele textile sunt ușoare și respirabile, însă este necesară impregnarea lor constantă. 

Cum alegi încălțămintea de oraș?

Pentru sezonul de iarnă, dar și pentru zilele ploioase din restul anului, ai nevoie de încălțăminte de oraș pe care să o poți purta la cumpărături, la plimbare sau chiar la birou. În acest caz, cele mai potrivite sunt ghetele și botinele din piele, eventual îmblănite pe interior, care să îți păstreze picioarele calde și uscate. De asemenea, dacă obișnuiești să folosești transportul în comun sau mergi destul de mult pe jos, îți recomandăm o pereche de ghete cu talpă mai flexibilă. Pe de altă parte, pentru iernile geroase, în care se formează straturi de zăpadă și gheață, mult mai adecvați sunt bocancii cu talpă rigidă. 

Impermeabilitatea

Atunci când alegi încălțămintea pentru vremea capricioasă trebuie să cunoști diferența dintre diferitele tipuri de pantofii impermeabili: water-ressistant versus waterproof. Ghetele de iarnă simple sunt confecționate din nylon tratat și au un grad mediu de impermeabilitate.  

Pe de altă parte, ghetele de iarnă prevăzute cu membrană interioară impermeabilă completează proprietățile straturilor exterioare. 

Totuși, trebuie să știi că și construcția ghetelor te protejează de precipitații; gaiterul, dar și modul în care este cusută limba sunt elemente care previn pătrunderea apei sau a zăpezii în interiorul bocancilor. 

Poți găsi ușor încălțările ideale pentru vremea capricioasă; ghidează-te după sfaturile noastre atunci când pornești în căutarea lor!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *