News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ce poti face pentru a te descurca mai ușor cu doi copii mici, de vârste diferite Ce poti face pentru a te descurca mai ușor cu doi copii mici, de vârste diferite
Please follow and like us:
Pin Share

Atunci când ai copii mici, vei trece printr-un carusel de emoții și de trăiri, în fiecare zi, niciun moment nefiind la fel ca celălalt, astfel că la finalul zilei vei fi obosită, dar și extrem de fericită. Jocuri, jucării, hrană, plimbare, plânsete, mers la cumpărături, momente de panică atunci când cel mic face febră sau tușește, toate acestea fac parte din viața unei mămici, a unui părinte care are grijă de copii mici.

Însă, deși este extrem de dificil să faci față unei asemenea perioade, mai ales dacă ai doi copii mici, de vârste apropiate, există câteva soluții pe care, dacă le vei pune în practică, vei reuși să ai puțin mai mult timp pentru tine (ceea ce înseamnă o mămică mai odihnită, cu mai multă energie), iar cei mici vor fi mai fericiți.

Dar, pentru a ușura puțin treaba mămicilor care stau acasă cu copiii, în materialul de mai jos vei găsi câteva sfaturi pe care le poți pune în practică atunci când simți că nu mai ai idei și plânsul copiiilor te copleșește.

Iată cum poți face față mai ușor atunci când ai în îngrijire doi copii mici

Să ai copii este o adevărată bucurie, o binecuvântare divină, însă numai cei care nu au copii sau care nu au stat niciodată cu nepoți, veri, frați mai mici, etc, doar aceia pot spune că timpul petrecut acasă cu cei mici este mereu magic. De fapt, perioada în care un părinte își crește copiii este extrem de dificilă, stresul atingând limite inimaginabile, iar oboseala cote alarmante. Însă, dincolo de acestea, este o perioadă absolut superbă, cu care nu te vei mai întâlni niciodată.

Ce poți face pentru a te descurca mai ușor

Chiar dacă atunci când îl alăptezi pe cel mic pare a fi mai simplu să îl pui să pui să doarmă sau să stea în pat lângă tine, pe termen lung, acest lucru te va stresa și chiar îți va îngreuna ziua. Însă, un pătuț din lemn de la Babyneeds va fi perfect pentru copilașul tău, mai ales peste zi, când vei avea nevoie să ieși din cameră chiar și pentru câteva secunde, iar din patul tău se va putea rostogoli și chiar cădea pe podea. (Căzăturile pentru cei mici sunt extrem de periculoase, mai ales loviturile în zona capului). În plus, în timpul nopții te vei putea odihni mai bine atunci când cel mic va dormi liniștit în pătuțul său, deoarece nu vei mai avea grija faptului că te poți mișca în somn și rostogoli peste copil.

Situația poate deveni și mai complicată atunci când ai un sugar și un copil de numai câțiva ani, mai ales dacă bebelușul tău drag de altădată se transformă în copilul neascultător despre care citeai și nu îți venea să crezi că ție și se poate întâmpla! Comportamentul rebel al copilului mai mare poate apare atunci când apare un nou membru al familiei, iar atenția părinților devine, dintr-o dată, împărțită. Ba mai mult, în primele săptămâni după naștere, mămica petrece foarte mult timp cu bebelușul, astfel că fratele (sau sora) mai mare simte emoții contradictorii.

Pentru a reuși să potolești excesele de furie ale copilului cel mare, e nevoie să încerci să îți faci timp doar pentru el. Dacă nu reușești atunci când bebelușul doarme, roagă tăticul, o bunică, o prietenă să te ajute, iar tu fă ceva ce făceați amândoi înainte de a mai avea un copil.

În timp, lucrurile vor deveni mai liniștite iar micuțul va înțelege că nu a pierdut iubirea părinților, iar tu te vei bucura de doi copii fericiți și cuminți.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *