News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ce recorduri deține Michael Phelps încă? Va reuși David Popovici să îl depășească? Ce recorduri deține Michael Phelps încă? Va reuși David Popovici să îl depășească?
Please follow and like us:
Pin Share

Michael Phelps este considerat de multă lume cel mai bun înotător din istorie, iar unele recorduri pe care le-a stabilit încă rămân în picioare la ani buni de la retragere. Phelps a stabilit nu mai puțin de 39 de recorduri mondiale (29 individuale și 10 la ștafetă), iar trei dintre ele încă mai sunt active.

Michael Phelps a stabilit primul record mondial în 2001, cu câteva luni înainte să împlinească vârsta de 16 ani. S-a întâmplat în proba de 200 de metri fluture, cu timpul 1:54.92. De atunci, a mai doborât acest record de încă șapte ori, ajungând la 1:51.51, în 2009, la Roma. În prezent, acest record este deținut de Kristof Milak, ungurul reușind timpul 1:50.34 la Mondialele de la Budapesta din vara acestui an.

VIDEO AICI:

În schimb, Phelps încă mai deține recordul la 400 de metri individual mixt, cu timpul 4:03.84. Recordul a fost stabilit la Jocurile Olimpice 2008 de la Bejing, după un parcurs fenomenal avut de înotătorul american.

El mai deține și recordul mondial la 4x100m liber ștafetă, alături de Garrett Weber-Gale, Cullen Jones și Jason Lezak. Timpul a fost 3:08.24 și a fost reușit tot la Jocurile Olimpice de la Bejing. De asemenea, un alt record este la 4x200m liber ștafetă, alături de Ricky Berens, David Walters și Ryan Lochte. Aceștia au înotat în 6:58:55 la Mondiale de la Roma.

Michael Phelps a intrat și în Cartea Recordurilor

Michael Phelps a intrat datorită rezultatelor fenomenale de nu mai puțin de 20 de ori în Guinness World Records. El este, printre altele, înotătorul care a stabilit cele mai multe recorduri mondiale, care a câștigat cele mai multe medalii de aur la Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial și în probele pe echipă și sportivul care a obținut cele mai multe medalii de aur la o ediție a Jocurilor Olimpice.

Palmaresul lui Phelps este cu adevărat impresionant. El a câștigat 23 de medalii de aur la Jocurile Olimpice, 3 de argint și 2 de bronz. De asemenea, la Campionatele Mondiale de natație în bazin lung are 26 de medalii de aur, 6 de argint și 1 de bronz. Are și un aur la Mondialul în bazin scurt.

La Jocurile Olimpice de la Beijing a câștigat nu mai puțin de opt medalii de aur. La Atena 2004 a obținut șase medalii de aur, la Londra 2012 patru de aur, iar la Rio 2016 cinci de aur. Jocurile Olimpice de la Rio 2016 au fost ultimele la care a participat înainte să pună punct unei cariere de excepție.

Ce face Michael Phelps după retragere?

După retragerea din sport, Michael Phelps a rămas activ în acest domeniu și încearcă să atragă atenția asupra problemelor de sănătate pe care sportivii le pot avea după retragere și colaborează cu compania Medibo. De asemenea, se implică în multe cauze sociale, pentru protecția apei și a mediului înconjurător.

În timpul liber, Phelps nu uită nici de pasiunea pe care o are pentru poker. Astfel, a participat la mai multe turnee de poker în ultimii ani și a câștigat premii de peste 11 mii de dolari. De altfel, Phelps a luat parte în urmă cu câțiva ani și la World Series of Poker, considerat cel mai important eveniment din acest domeniu. USA Today a scris despre Phelps că „este un jucător destul de bun de poker”, care a demonstrat că se poate pricepe și la acest joc.

După retragerea din sport, Phelps s-a mutat în Arizona, unde a cumpărat o locuință în Paradise Valley pentru 2.53 milioane de dolari. Este o casă cu cinci dormitoare, șase băi și o piscină uriașă.

Ce a spus Michael Phelps despre David Popovici

Parcursul fenomenal pe care David Popovici l-a avut în ultima vreme nu a trecut neobservat, iar sportivul român a fost remarcat de Michael Phelps în această toamnă.

”Dacă există o persoană pe planetă care să scoată un timp de sub un minut și 42 de secunde la 200 de metri liber, David Popovici este această persoană. Puștiul a scos 46.9, 47.0, 47.0, 47.1, 47.2 la 100 metri liber în acest an. Sunt atent la toate lucrurile astea. Să văd că cineva înoată atât de eficient așa cum o face el… are mișcări foarte bune. E doar o chestiune de timp până când David Popovici va deveni și mai puternic și va înota și mai rapid”, a declarat Michael Phelps pentru NBC Sports.

David Popovici are și el un record mondial în palmares, pe care l-a stabilit pe 13 august 2022, la Campionatele Europene de la Roma. El a terminat proba de 100m liber cu timpul 46.86, reușind astfel să își îmbogățească și mai mult palmaresul impresionant.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *