News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CE SPUNE MIROSUL CORPORAL DESPRE SANATATEA TA CE SPUNE MIROSUL CORPORAL DESPRE SANATATEA TA
Please follow and like us:
Pin Share

Mirosul neplăcut al corpului înseamnă de cele mai multe ori lipsa de igienă a corpului, dar poate indica de asemenea posibile infecții sau o problemă de sănătate cronică.

William Hanson, profesor la Universitatea din Pennsylvania, susține că mai multe boli pot determina modificări ale substanțelor chimice din organism, care se pot manifesta prin apariția unor mirosuri corporale neplăcute și persistente. Iată câteva exemple!

Mirosul din zona intimă

Secrețiile vaginale sunt normale atunci când culoarea lor este albă sau transparentă, fără un miros specific. Însă, dacă secreția devine albicioasă, are o consistență vâscoasă și un miros ca de drojdie, atunci este posibil să suferi de o infecție de tip Candida sau alt tip de ciupercă.

De cele mai multe ori, această afecțiune apare în urma unei sarcini, a diabetului sau a folosirii antibioticelor. De asemenea, este caracterizată de mâncărimi și senzația de arsură a pielii.

Mirosul puternic al picioarelor

Deși există numeroase produse de îngrijire pentru a pune capăt acestei probleme, există persoane care nu reușesc să scape de mirosul neplăcut al picioarelor în ciuda eforturilor depuse.

Astfel, un miros puternic al picioarelor poate indica prezența unei bacterii sau ciuperci care se descompune în contact cu aerul, răspândind astfel mirosul. Această tulburare poate apărea, de asemenea, în urma unor modificări hormonale, a lipsei de igienă sau a tulburărilor nervoase.

Respirația urât mirositoare

Halena apare ca urmare a unei igiene orale precare și indică prezența în număr mare a bacteriilor în cavitatea bucală. Iată câteva posibile cauze:

– prezența unui abces;
– prezența cariilor;
– boli ale gingiilor;
– infecții pulmonare;
– infecție în gât;
– consumul de alimente, cum ar fi usturoiul sau ceapa crudă.

Mirosul puternic al urinei

Urina are un miros specific, pe care toate persoanele îl recunosc ca atare. Totuși, dacă mirosul acesteia este foarte înțepător și neplăcut, ea poate avea numeroase cauze:

– reacția la un medicament sau vitamine;
– consumul de sparanghel;
– o posibilă infecție urinară;
– diabet.

Mirosul neplăcut al scalpului

Pielea capului poate dezvolta, de asemenea, un miros neplăcut și poate interveni în cazul unei igiene precare, dar nu neapărat. Mirosul puternic al scalpului apare și atunci când glandele sebacee secretă sebum în exces, iar pielea capului devine iritantă și se înroșește

Sursa: clicksanatate.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *