News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CE TREBUIE SA STII DESPRE LEACURILE CU GALBENELE CE TREBUIE SA STII DESPRE LEACURILE CU GALBENELE
Please follow and like us:
Pin Share

Efectele curative ale gălbenelelor sunt cunoscute încă din Antichitate. În prezent, crema de gălbenele este cea mai populară alifie pentru tratarea problemelor pielii din lumea întreagă.

Descoperă în revista „Click! pentru femei“ mai multe leacuri pe bază de gălbenele!

Proprietăţile plantei

Planta prezintă o serie de beneficii pentru sănătate, datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi, recunoscuţi pentru eficienţa lor în combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi. De asemenea, protejează ochii de degenerare maculară (afecţiune a vederii, caracterizată prin înceţoşarea ochilor sau apariţia de pete negre) şi de cataractă. Mai mult, licopenul prezent în flori reduce riscul de boli de inimă şi previne apariţia cancerului. Totodată, gălbenelele sunt o sursă bogată de flavonoide şi de vitamina C.

Crema face minuni pentru piele

Alifia se prepară din flori proaspete, presate bine, şi ulei de nucă de cocos. Se încălzeşte uşor uleiul, se amestecă cele două ingrediente până când se omogenizează şi se lasă să se răcească.

Crema este bună pentru tratarea dermatitei

În acest caz, se va masa zilnic cu unguent zona cu probleme, două-trei săptămâni, până la vindecare. Sporeşte producţia de colagen (cea mai răspândită proteină din corpul uman, substanţă esenţială pentru tinereţea pielii). Europenii folosesc gălbenele în produsele cosmetic, pentru efectele sale antiîmbătrânire. De asemenea, crema mai poate fi folosită pentru ameliorarea durerii.  Se foloseşte pentru tratarea arsurilor solare şi pentru a proteja pielea sensibilă a bebeluşilor – în special atunci când micuţul are erupţii cutanate cauzate de scutecele de unică folosinţă.

Tinctura, indicată în caz de varice

Aceasta poate fi preparată cu alcool sau cu oţet de mere natural. Se pune o mână de flori într-un pahar cu alcool sau oţet şi se lasă la macerat, în bătaia soarelui, 20 de zile. După aceea, se scurge lichidul. Leacul este indicat în masarea înţepăturilor de albine. Se freacă zona cu tinctură, aceasta având efecte antiseptice şi antiinflamatoare. Tinctura mai este indicată pentru ameliorarea varicelor. Gălbenelele reduc presiunea din vene. Tinctura de gălbenele poate fi folosită cu succes şi în tratarea poliartritei reumatoide sau a osteoartritei.

Ceaiul de gălbenele trebuie băut cu regularitate, pe termen lung

Se prepară dintr-un litru de apă fiartă şi o lingură de gălbenele uscate în prealabil. Licoarea are rol în purificarea sângelui.

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *