News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CEAIUL DE BRUSTURE, CEL MAI BUN DETOXIFIANT CEAIUL DE BRUSTURE, CEL MAI BUN DETOXIFIANT
Please follow and like us:
Pin Share

Brusturele sau ”leacul bun la toate” este ”duşmanul” multor boli, datorită proprietăţilor detoxifiante de excepţie. Iată care sunt cele mai importante probleme de care poţi scăpa cu o simplă cură cu ceai de brusture!

Ceaiul din rădăcină de brusture este recomandat în lupta contra diabetului, întrucât conţine substanţe active care reglează nivelul glicemiei din sânge. Se consumă intern, în cure de 15 zile pe lună, câte 3-4 căni pe zi.

Tratează infecţiile urinare şi renale

Infecţiile tractului uro-genital pot fi tratate cu ceai din rădăcină de brusture. Conţine poliacentilene, substanţe cu rol antibiotic în organism, care tratează cu succes afecţiuni precum cistita, nefrita, infecţiile urinare. În astfel de cazuri se recomandă atât consumul intern – câte 1 litru de ceai pe zi, cât şi uzul extern – băi de şezut zilnice.

Artrita reumatoidă

Brusturele stopează procesele degenerative la nivelul articulaţiilor, are efecte antiinflamatoare articulare, ajută la stoparea proceselor de distrucţie la nivelul finelor ţesuturi cartilaginoase din articulaţii, prin acţiunea sa antioxidantă. La începutul anotimpului rece,  se ţine o cură cu decoct de rădăcină de brusture, din care se administrează câte 2-3 căni pe zi, în cure de 4-6 săptămâni.

Tratează acneea

Pentru că are un puternic efect antimicrobian, brusturele este ”iubit” mai ales de femei. Conţine arctiozidă, o substanţă care ajută la tratarea celor mai frecvente infecţii ale pielii: acnee, furunculoză, cuperoză etc. Este util atât consumat intern, sub formă de ceai, cât şi folosit extern, sub formă de cataplasme, direct pe locul afectat.

Calmează rapid durerile

Efectul antiinflamator recomandă brusturele în alungarea unei game variate de dureri cauzate de reumatism, luxaţii, entorse, înţepături de insecte, artrită, gută etc.

Ajută la slăbit

Ceaiul de brusture ajută şi în curele de slăbire, datorită proprietăţilor detoxifiante sau depurative pe care le are. Combate problemele digestive, elimină toxinele din corp şi previne formarea straturilor adipoase. În plus, te scapă şi de celulită, în acelaşi timp în care are grijă de toată silueta ta.

Combate constipaţia

Zaharurile nedigerabile din rădăcina de brusture stimulează formarea de bacterii tip Bifidus, în colon, fac să crească biomasa fecalelor şi conţinutul lor de apă, stimulează peristaltismul intestinal, îmbunătăţind eliminarea. Se administrează pulbere, câte două linguriţe pe zi, dimineaţa şi seara, timp de trei săptămâni şi se poate relua la nevoie, după cinci zile de pauză.

Pansament contra antibioticelor

Datorită conţinutului foarte mare de insulină (45-50%), rădăcina de brusture devine un adjuvant de nădejde la tratamentul cu medicamente antibiotice de sinteză. Previne unele tulburări digestive: inapetenţa, durerile de stomac, tulburările de tranzit intestinal. Se administrează pulberea, câte o linguriţă de patru ori pe zi, în cure de minimum 21 de zile.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *