News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CEAIURILE CARE REDUC RISCUL DE ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL CEAIURILE CARE REDUC RISCUL DE ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL
Please follow and like us:
Pin Share

Studii recente au dezvăluit că un consum regulat de ceai verde și ceai negru poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral sau alte tipuri de accidente vasculare.

Așa cum era de așteptat, secretul constă în menținerea unui echilibru, întrucât nu este indicat consumul în exces al acestor ceaiuri.

Astfel, o ceașcă de ceai negru dimineața și o alta de ceai verde, după-amiaza, sunt suficiente pentru a beneficia de efectele lor spectaculoase asupra sănătății.

Ceaiul verde și ceaiul negru reduc cu 20% riscul de accident vascular cerebral

Această cifră este rezultatul unui studiu realizat de Centrul Național Cerebral și Cardiovascular din Japonia, timp de 13 ani, perioadă în care au fost monitorizate peste 83.269 de persoane.

Potrivit directorului studiului, medicul Yoshihiro Kokubo, rezultatele cercetării sunt cât se poate de optimiste. Mai precis, o simplă schimbare în ceea ce privește modul nostru de viață – consumul a două căni de ceai zilnic, ne poate ajuta să evităm multe probleme de sănătate.

Iată rezultatele detaliate ale studiului realizat de cercetătorii japonezi:

– Participanții la studiu aveau între 45 și 74 de ani;

Ei au fost împărțiți în două grupe: pe de o parte, consumatorii de ceai negru și ceai verde și persoanele care nu consumau deloc aceste ceaiuri, pe de altă parte;
– S-a constatat că persoanele care beau două până la patru cești de ceai negru sau ceai verde zilnic aveau un risc mai mic cu 20% de a fi victimele unui accident vascular cerebral, comparativ cu persoanele care nu consumau deloc;
– Totodată, persoanele care consumau cel puțin o ceașcă de cafea zilnic sau una de ceai negru/verde prezentau un risc cu 32% mai scăzut de a suferi o hemoragie intracerebrală.

Consumul de ceai verde sau negru și sănătatea cerebrală

Atât ceaiul verde cât și ceaiul negru sunt bogate în catechine, adică compuși cu un puternic efect antioxidant și antiinflamator, acestea având un rol important în prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Totodată, ceaiul verde și ceaiul negru măresc capacitatea antioxidantă a plasmei și au efecte antitrombogenice, care inhibă de asemenea formarea de cheaguri de sânge.

Astfel, oamenii de știință recomandă consumul de cafea sau ceai negru dimineața și de ceai verde, după-amiaza. În acest fel, acidul clorogenic din cafea poate diminua riscul de accident vascular cerebral, precum și probabilitatea apariției diabetului de tip 2.

Beneficiile consumului de ceai negru – bogat în antioxidanți

Ceaiul negru este folosit încă din Antichitate ca un remediu eficient în prevenirea problemelor de memorie, acesta având un puternic efect de stimulare și energizare a organismului.

Într-adevăr, ceaiul negru este bogat în cofeină și conține un compus stimulent numit teofilină.

Ceaiul negru este, de asemenea, foarte bogat în polifenoli, adică antioxidanți care protejează celulele organismului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Ceaiul negru este astringent (prin urmare, are un gust ușor amar). Această particularitate a ceaiului negru îmbunătățește procesul digestiv și ajută în tratarea gastritei. Totodată, ceaiul negru are efect diuretic, fiind ideal pentru a combate retenția de apă.

Consumul de ceai negru ajută la pierderea în greutate prin menținerea unui senzații de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp în corpul nostru. Este ideal pentru a fi consumat la micul dejun sau imediat după mesele principale.

Beneficiile consumului de ceai verde – un cadou al naturii

După ceaiul alb, cel verde este băutura cu cel mai bogat conținut de antioxidanți. Acesta conține, de asemenea, vitaminele C și E, luteină și zeaxatină.

Consumul de ceai verde accelerează organismul și promovează pierderea în greutate, cu condiția respectării unei diete echilibrate și sănătoase.

De menționat că ceaiul verde promovează o bună circulație sanguină și reglează nivelul de colesterol din sânge.

Sursa: clicksanatate.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *