News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CEAPA VERDE TE APARA DE BOLILE DE PIELE CEAPA VERDE TE APARA DE BOLILE DE PIELE
Please follow and like us:
Pin Share

Pe lângă faptul că dă gust bun salatelor, dar şi mâncărurilor gătite, ceapa verde este şi un medicament de excepţie. Profitaţi din plin, căci este sezonul ei, alături de alte leacuri naturiste: ştevia, leurda sau spanacul.

Ceapa verde conţine cantităţi însemnate de vitamina C, vitamina B9, potasiu şi calciu. Însă, în afară de nutrienţii clasici, ea mai conţine câţiva compuşi cu efecte terapeutice foarte puternice: alicina (efect antibiotic şi antiviral extrem de puternic), cvercitina (antioxidant puternic) şi clorofila (curăţă organismul de metalele grele, de radicalii liberi şi de tot felul de poluanţi).

Ceașca de sănătate: Plantele lunii aprilie țin la distanță boliCura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului. În plus, ceapa verde reglează glicemia şi este recomandă diabeticilor în cure de lungă durată. Se mai poate spune că reglează eficient activitatea renală, mai ales dacă este asociată cu un consum mare de lichide. Ceapa verde este ideală şi pentru cei care au afecţiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf.

Întăreşte sistemul imunitar
Conţine mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C şi antioxidanţii quercetina, zeaxanthina. Aceştia cresc rezistenţa organismului în faţa microbilor, dar şi a radicalilor liberi, acei produşi toxici exogeni sau proveniţi din metabolism.

Antiinflamator
Cvercetina, un antioxidant regăsit în ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie benefică în toate bolile cronice şi în alergii, conform site-ului caplimpede.ro.

Tratează afecţiunile dermatologice
Acneea poate fi tratată cu ajutorul unei cure alimentare cu ceapă verde. Nutriţioniştii recomandă consumul de ceapă verde în combinaţie cu mărar şi ţelină, cel puţin o dată pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile. Această combinaţie are un efect puternic în curăţarea pielii, de la interior spre exterior.

Previne cancerul
Efectul anticancerigen are legătură cu următoarele tipuri de cancer: colon, sân, ovar, prostată, plămâni. Rolul anticancerigen este atribuit antioxidanţilor şi compuşilor sulfurici, care inhibă dezvoltarea şi multiplicarea celulelor tumorale.

Scade colesterolul
Consumul de ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compuşii cu sulf se transformă în alicină, o substanţă care inhibă enzima hepatică necesară pentru sinteza de colesterol.

Pentru nas înfundat
Zdrobeşte ceapa verde şi umezeşte o bucată de bumbac cu sucul obţinut, apoi o pui peste nas. Dacă nu poţi dormi, pune un mănunchi de ceapă verde lângă perna ta, te va ajuta cu siguranţă.

Scade glicemia
Dacă glicemia ta a atins cote mult prea mari, atunci ar fi bine să consumi zilnic ceapă verde, în paralel cu tratamentul medicamentos. Ceapa verde este un aliment puternic hipoglicemic, are proprietăţi diuretice şi reglatoare endocrine.

Medicament natural
Bogată în vitamine şi minerale, tonifiantă şi gustoasă în acelaşi timp, ceapa verde creşte rezistenţa organismului la efort fizic şi intelectual, mult mai bine decât o ceaşcă de cafea.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *