News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CEASCA DE SANATATE: BENEFICIILE NESTIUTE ALE CEAIULUI ALB CEASCA DE SANATATE: BENEFICIILE NESTIUTE ALE CEAIULUI ALB
Please follow and like us:
Pin Share

Vin sărbătorile și, după mesele îmbelșugate, este bine să avem la îndemână provizii cu ceai alb. Consumat cu moderație, veți beneficia de aroma rafinată a acestei băuturi aristocrate și de puterea ei calmantă asupra mucoasei gastrice.

În timp, beneficiile consumului de ceai alb se răsfrâng asupra longevității sănătoase și a frumuseții tegumentului. Cine se familiarizează cu această băutură miraculoasă nu va mai renunța la ea niciodată.

Ce spun cercetătorii despre ceaiul alb

Ceaiul alb, obţinut din cele mai tinere frunze ale plantei Camelia Sinensis, își păstrează pe depin proprietățile terapeutice deoarece este mai puțin procesat. De asemenea, prin aroma sa inegalabilă, acest ceai exotic se deosebește de celelalre infuzii obținute din ceaiul verde și ceaiul negru. ”Licoarea aromată de ceai alb luptă eficient cu trecerea ireversibilă a timpului, cu îmbătrânirea prematură. Asupra efectelor sale antioxidante, foarte puternice, s-au pronunţat și specialiştii de la Universitatea Pace din New York. Într-un studiu recent, aceştia au demonstrat că ceaiul alb distruge până la 80 la sută din majoritatea speciilor de virusuri şi de bacterii”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutrție, în studiul ”Cele mai valoroase ceaiuri antioxidante”.

Românii consumă puțin ceai alb

În ţara noastră, acest sortiment de ceai este consumat de puţine persoane. În China însă, există patru varietăţi de ceai alb, cu nume şi cu arome exotice, iar amatorii de băuturi rafinate îşi aleg varietatea preferată, aşa cum românii îşi aleg cafeaua -după aromă şi după gust.

Terapia cu ceai alb ajută la metabolizarea grăsimilor

Terapia cu acest ceai contribuie la scăderea în greutate și ajută la metabolizarea grăsimilor. Consumul consecvent de ceai alb intensifică arderea caloriilor atât de eficientă în curele de slăbire.

Ceaiul alb, un scut pentru sistemul imunitar

Specialiştii au constatat că flavonoizii conţinuţi de frunzele ceaiului alb  au capacitatea de a preveni apariţia celulelor canceroase la colon, la sân sau la ficat.  În acelați timp, numeroşii antioxidanţi din compoziția ceaiului alb sunt un scut pentru sistemul imunitar.

Infuzia este un tonic  cardiac

Consumul de ceai alb este un tonic pentru motorul vieții-inima. Datorită efectului său energizant, specialiștii nu recomandă acest sortiment de ceai persoanelor hipertensive.

Ceaiul alb este eficient și în uz extern

Ceaiul alb este benefic şi în uz extern, fiind adăugat  în compoziţia cremelor de subţiere a siluetei. Ca plantă antioxidantă, ceaiul alb combate depozitele ţesutului adipos. De asemenea, adăugat în cremele de faţă,  extrasul de ceai alb are efecte remarcabile, deoarece menţine aspectul tânăr al pielii şi elasticitatea acesteia.

Ceaiul alb are proprietăți antioxidante  și antiinflamatorii

Ceaiul alb, obţinut din cele mai tinere frunze ale plantei Camelia Sinensis,  este superior din punct de vedere terapeutic confraţilor săi-ceaiul verde şi ceaiul negru. Fiind foarte puţin procesat, ceaiul alb îşi păstrează pe deplin proprietăţile terapeutice, iar aroma sa este inegalabilă. Un studiu recent realizat de Universitatea Kingston din Marea Britanie demostrează că „aristocratul” ceai alb, odinioară consumat numai de clasele aristocrate din China, are numeroase proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii, iar acestea reduc riscul îmbolnăvirii de artrită reumatoidă şi de boli cardiovasculare. În plus, un consum consecvent de ceai alb previne îmbătrânirea precoce asociată cu acţiunea de degradare a colagenului şi elastinei din organism și ține la distanță infecţiile cu stafilococ şi streptococ.

Sursa: click.ro

 

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *