News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cel mai longeviv primar din judeţul Arad a pierdut definitiv procesul cu ANI Cel mai longeviv primar din judeţul Arad a pierdut definitiv procesul cu ANI
Please follow and like us:
Pin Share

Cel mai longeviv primar din judeţul Arad a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, care l-a declarat incompatibil în 2016. Este vorba de primarul comunei Târnova, Florin Farcaşiu, despre care ANI susţine că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 29 iunie 2014, întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliile de Administrație ale Școlii Gimnaziale Târnova și Școlii Gimnaziale Agrișu Mare, Județul Arad, participând totodată, în calitate de reprezentant al Primăriei, la 33 de ședințe ale consiliilor de administrație ale celor două unități de învățământ. Astfel, primarul Florin Farcaşiu a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, vineri, recursul celor de la ANI, au casat sentința și rejudecând au respins acțiunea primarului Farcașiu. Prefectura urmează să emită un ordin de demitere a lui Florin Farcașiu, care astfel își pierde funcția după 30 de activitate în fruntea Primăriei Târnova.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *