News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cel mai scump berbec din Irlanda s-a vândut cu 44.000 de euro Cel mai scump berbec din Irlanda s-a vândut cu 44.000 de euro
Please follow and like us:
Pin Share

Un miel în vârstă de șapte luni a devenit cel mai scump berbec din Irlanda după ce a fost vândut la licitație pentru 44.000 de euro (37.445 de lire sterline).

Berbecul Suffolk a fost vândut în county Wicklow de către crescătorul Richard Thompson unui consorțiu de fermieri din Irlanda de Nord. Prețul a eclipsat recordul anterior pentru un berbec de 38.000 de euro. Thompson a spus că prețul surpriză a fost un „vis împlinit”. „Mă așteptam la bani buni, dar nu la asta”, a spus el.

Fermierul, care și-a început turma de oi Suffolk în 2015, a spus că știe că berbecul său este special, dar nu-și imaginase niciodată că va aduce o sumă record. „Mielul a fost ceea ce a căutat toată lumea, ceea ce toată lumea încearcă să înmulțească, a avut o descendență diferită, nu se reproduce în aceeași linie”. Consorțiul din Irlanda de Nord care a cumpărat oile puse la vânzare luni este condus de Dennis Taylor, un fermier din Coleraine din county Londonderry. Oile Suffolk sunt una dintre cele mai populare rase din Irlanda de Nord. Robin McIlrath, director executiv al Suffolk Sheep Society, a declarat că este o „vânzare excelentă”. „Berbecul record al lui Richard a fost cireșa de pe tort”, a spus el.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *