News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În ultimii 100 de ani, transportul a evoluat spectaculos peste tot în lume. Dacă în perioada interbelică era dificil și foarte costisitor să te deplasezi pe distanțe mari, acum există o mulțime de variante foarte rapide și foarte accesibile ca preț. Transportul cu avionul a devenit o chestiune obișnuită pentru foarte multe persoane, inclusiv în România.

În câteva ore, poți ajunge oriunde în Europa. Există soluții pentru a călători destul de rapid și rezonabil ca preț, aproape oriunde pe planetă. Să nu uităm de zborurile low-cost, la care biletele de avion costă uneori mai puțin decât cele de tren, microbuz sau taxi până la aeroport, pentru cei care vin din alte localități.

Ideea zborului i-a fascinat pe oameni din cele mai vechi timpuri, iar acum este realitate pentru oricine dorește. Să fii în aer la înălțimi de aproximativ 10.000 de metri oferă o senzație aparte. Nu întâmplător, foarte multe filme situează scenele în avioane aflate în zbor. Este o metodă de a crește intensitatea momentelor în filme de acțiune și thriller.

Desigur, există și jocuri video de succes cu avioane, precum Microsoft Flight Simulator, War Thunder, Digital Combat Simulator sau The Crew 2. Iar jocul de cazino online Aviator de la Spribe a fost un adevărat „blockbuster” al anului 2021, fiind inclus rapid în ofertă și de cazinourile online legale în România.

Dar, pentru că filmele sunt preferate de cele mai multe persoane ca metodă de relaxare, iată mai jos câteva idei de astfel de producții, în care acțiunea se petrece în avioane:

Air Force One

Realizat în anul 1997, Air Force One îl are în prim-plan pe celebrul actor Harrison Ford, cunoscut inclusiv din seria de filme cu Indiana Jones. Avionul Air Force One este deturnat de teroriști, cu președintele SUA și familia sa la bord. Un film despre eroism și situații limită, ce merită văzut!

Flightplan

Iată un thriller psihologic din 2005, cu Jodie Foster în rolul lui Kyle Pratt, un inginer american de avioane. Aceasta călătorește cu fiica sa, care dispare la un moment dat și nu este găsită nicăieri în avion. Lucrurile sunt altfel decât par, filmul ajunge la momente dramatice foarte intense.

Top Gun

Acesta este un film american din anul 1986, cu Tom Cruise jucând în rolul principal un pilot de avion de vânătoare al marinei militare americane. Tânărul pilot impulsiv concurează cu cei mai buni dintre cei mai buni, inclusiv cu Iceman, un coleg genial și extrem de competitiv. Top Gun este considerat un film clasic despre aviație, curaj, eroism. Foarte multe aprecieri a primit și Top Gun: Maverick, continuarea lansată anul trecut, cu același Tom Cruise în rol principal.

Zborul (Flight)

Denzel Washington este eroul acestui film de dramă – acțiune din anul 2012. Un pilot de avion alcoolic care își aterizează în mod miraculos avionul după o defecțiune mecanică, salvând aproape toți oamenii aflați la bord. Imediat după accident, este considerat erou, dar lucrurile evoluează în mod negativ pentru acesta. Filmul este inspirat de prăbușirea avionului zborului Alaska Airlines 261.

Avionul condamnaților (Con Air)

Un alt blockbuster din 1997, cu Nicolas Cage, John Cusack și John Malkovich în rolurile principale. Con Air este un film exploziv, perfect pentru cei pasionați de aviație. Când cei mai periculoși criminali preiau controlul unui avion, adrenalina ajunge la cote maxime.

 

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *