News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CELE MAI BUNE LEACURI CU MARAR SI PATRUNJEL CELE MAI BUNE LEACURI CU MARAR SI PATRUNJEL
Please follow and like us:
Pin Share

Folosite pentru a da savoare mâncărurilor, mărarul şi pătrunjelul te ajută să scapi de multe afecţiuni. Revista „Click! pentru femei“ îţi arată ce preparate naturiste care le includ sunt indicate în bolile ficatului, splinei, intestinelor şi rinichilor.

Mărarul şi pătrunjelul nu sunt utilizate de ieri, de azi cu scopul de a vindeca. De pildă, în medicina tibetană şi indiană, mărarul era folosit ca tonic digestiv, cu efect antiinflamator. De asemenea, încă din Antichitate, pătrunjelul a fost recomandat în dureri de cap, infecţii digestive, intoxicaţii.

Pătrunjelul ajută rinichii

Dacă te chinuie o piatră la rinichi, îţi va fi de folos un remediu pe bază de pătrunjel. Într-un litru de apă pui 25 de linguri de rădăcină de pătrunjel mărunţită. O laşi la fiert până scade la 250 ml, apoi o strecori. De-a lungul unei singure zile, bea trei ceşcuţe din lichidul obţinut. Dacă poţi, încearcă să nu mănânci nimic în ziua respectivă sau să consumi decoctul dimineaţa, pe stomacul gol.

Mărarul, un bun detoxifiant
Proaspăt preparat, sucul de mărar elimină toxinele şi apa în exces din organism. După cum indică medicul Ruxandra Constantina, acesta „ajută nu doar în curele de slăbire, ci previne formarea pietrelor la rinichi şi la vezica biliară. Sucul are acţiune detoxifiantă şi regenerantă asupra celulei hepatice, ajută la normalizarea colesterolului sangvin, are efecte antivirale şi antibacteriene“. O cură cu suc de mărar este indicat să nu depăşească patru săptămâni. Este recomandat să bei 50 ml pe zi, dar e mai bine să începi cu o cantitate mică pe care o creşti progresiv, altfel pot apărea tulburări digestive sau dureri de cap.

Infuzia opreşte sughiţul
Pui capăt episoadelor repetate de sughiţ cu o linguriţă de seminţe de mărar opărite într-o cană cu apă clocotită. Bei ceaiul neîndulcit, călduţ. O infuzie de două-trei ore a seminţelor de mărar într-un pahar cu apă fierbinte este un leac bun pentru incontinenţa urinară, pe care o remediază temporar. Sorbi din ceaiul obţinut pe parcursul unei zile.

Sucul de pătrunjel te apără de infecţii

Odată cu trecerea anilor, mai ales dacă s-au adunat kilograme în exces, articulaţiile au de suferit şi ajung să te doară. Pentru a scăpa de neplăceri, adaugă pătrunjel în salate sau consumă-l sub formă de suc, pentru că vitamina C din compoziţie este de mare ajutor în aceste situaţii. Tot cu un aport crescut de vitamina C previi şi infecţia cu HPV (Human Papiloma Virus), care poate duce la apariţia cancerului de col uterin. Pentru asta, e nevoie să bei suc de pătrunjel şase săptămâni.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *