News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CELE MAI BUNE TINCTURI CARE ALINA DURERILE DE GAT CELE MAI BUNE TINCTURI CARE ALINA DURERILE DE GAT
Please follow and like us:
Pin Share

Când durerea de gât devine insuportabilă, ai vrea să existe ceva care s-o facă să dispară ca prin magie. Un antibiotic este soluţia potrivită doar atunci când ţi-l recomandă medicul. Din revista “Click! pentru femei” afli la ce tincturi poţi recurge oricând, ca să te simţi mai bine.

Tinctură de ghimbir

Pentru scăderea în intensitate a durerii de gât încearcă tinctura de ghimbir. Este de ajuns să faci gargară de trei ori pe zi cu 100 ml de apă la temperatura camerei sau cu infuzie călduţă de plante în care pui o linguriţă de extract de ghimbir. Leacul este recomandat atât în afecţiuni respiratorii, răceli, gripe, cât şi în tulburări de apetit, indigestie, rău de maşină, astenie. Totuşi, nu este un bun remediu pentru persoanele care au sensibilitate gastrică sau care au fost diagnosticate cu ulcer ori gastrită hiperacidă, întrucât creşte aciditatea stomacală.

Tinctură de echinacea

Cunoscut pentru faptul că întăreşte sistemul imunitar, extractul hidroalcoolic de echinacea are efecte benefice în afecţiunile respiratorii: guturai care debutează cu dureri de gât, gripă, laringită, amigdalită, faringită, răguşeală. Mai mult, se recomandă şi în oboseală cronică, herpes, acnee, candidoză, infecţii urinare. La primele semne de răceală sau de dureri de gât, ia din două în două ore câte o linguriţă de tinctură de echinacea amestecată cu puţină apă sau ceai. Repetă schema şi a doua zi, apoi redu doza la două linguriţe pe zi, până la dispariţia simptomelor de guturai.

Tinctură de muguri de plop

Bun antiinflamator, antibacterian şi antiseptic, extractul de muguri de plop stimulează procesul de regenerare şi imunitatea. Amestecă patru linguriţe de tinctură cu o lingură de miere şi ia câte o linguriţă din oră în oră, de-a lungul unei zile. Repetă procedeul şi în următoarele două zile sau atâta timp cât persistă durerea de gât. Remediul poate fi folosit şi în alte situaţii: tuse, amigdalită, bronşită.

Tinctură de răşină de brad

Datorită faptului că tinctura de răşină de brad acţionează ca antiinflamator, antiseptic respirator, expectorant, balsamic şi antitusiv, este ideală în răceli, pentru calmarea durerilor de gât şi a tusei productive. Apără organismul de microorganismele patogene şi creşte imunitatea. Ia de 3-4 ori pe zi câte o linguriţă de preparat de răşină de brad, combinat cu o lingură de miere. Repetă procedura de-a lungul a trei până la cinci zile, în funcţie de durata simptomelor.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *