News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Centru de zi pentru romi, la Pecica, în urma unui parteneriat în trei Centru de zi pentru romi, la Pecica, în urma unui parteneriat în trei
Please follow and like us:
Pin Share

Noul an vine cu speranțe pentru 1300 de romi din Pecica. Aceștia vor beneficia de o finanțare de 1 milion de euro, în urma unui proiect cu fonduri europene la care participă Primăria Orașului Pecica, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și Asociația pentru minorități din Pecica.

Proiectul se desfășoară timp de 22 de luni și va urma să aibă un centru de zi pentru copii, un teren de sport, construcția lor urmând să intre în responsabilitatea primăriei, iar activitățile sociale și educaționale vor fi implementate de DGASPC și asociația răspunzătoare de minorități. Vor fi urmărite în acest proiect și activități sportive și culturale, dar se va pune accent și pe aspecte cum sunt discriminarea, combaterea atitudinii antirome, hărțuirea, fenomenul de bullying, acea atitudine de violență fizică, psihică și verbală care nu își are locul într-o societate a Uniunii Europene, în secolul douăzeci și unu.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *