News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Centura de sud-est va fi finanţată din fonduri europene Centura de sud-est va fi finanţată din fonduri europene
Please follow and like us:
Pin Share

Aradul va beneficia de deschiderea unei noi sesiuni de finanţare din fonduri europene, pe care Guvernul o pregăteşte în vederea evitării riscului de dezangajare pentru perioada de programare 2014-2020.

Este vorba despre centura de sud-est a Aradului, care va lega autostrada, în Aradul Nou, de Vladimirescu. Proiectul a cărui valoare estimată este de 38 de milioane de euro prevede pod peste Mureş şi pasaj peste calea ferată şi va ajuta de decongestionarea circulaţiei în Arad şi la scurtarea timpului petrecut în trafic.

„Există deja un draft al OUG prin care se deschide o nouă sesiune de finanţare a proiectelor din fonduri europene. Aradul are şanse foarte mari de a beneficia direct, prin finanţarea centurii de sud-est, aflată acum pe lista de rezervă, o prioritate a zonei noastre. Este o veste foarte bună pentru arădeni, finanţarea unui proiect de o asemenea anvergură va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării Aradului. Este un proiect de infrastructură major, care va fluidiza traficul şi va ajuta la o variantă de ocolire a Aradului, scoate mare parte a traficului greu din Vladimirescu, va fi o variantă la îndemână pentru arădenii din comunele aflate în apropierea municipiului. În acelaşi timp, această investiţie însemnă un impuls pentru economia locală, prin investiţii şi crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *