News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor s-a majorat cu 16,4%, la şapte luni Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor s-a majorat cu 16,4%, la şapte luni
Please follow and like us:
Pin Share

Afacerile din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au crescut cu două cifre, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, în primele şapte luni ale anului, comparativ cu intervalul similar din 2020, reiese din datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie – iulie 2021, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, s-a majorat cu 16,4%, datorită activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+26,1%), activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,6%), activităţilor de transporturi (+17,8%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,1%) şi activităţilor de comunicaţii (+6,3%).

De asemenea, în primele şapte luni ale anului în curs, faţă de acelaşi interval din 2020, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, au crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, pe ansamblu cu 15,6%.

Statistica oficială relevă faptul că, în iulie 2021 vs iulie 2020, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor a crescut cu 16,6%, ca serie brută, ca urmare rezultatelor pozitive înregistrate în: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+24,6%), activităţile de transporturi (+22,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+13,1%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+11,6%) şi din activităţile de comunicaţii (+0,7%).

În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din serviciile de piaţă au crescut pe ansamblu cu 20,8%, raportat la perioada de referinţă.

Datele INS arată, totodată, că, de la lună la lună, în 2021 (iulie – iunie), cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a consemnat un recul de 2,5%, ca serie brută, respectiv o scădere de 1,1%, ca serie ajustată. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *