News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cinci cetăţeni din Liban au încercat să treacă ilegal frontiera, la Vărșand Cinci cetăţeni din Liban au încercat să treacă ilegal frontiera, la Vărșand
Please follow and like us:
Pin Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand – judeţul Arad au depistat, într-un autoturism care circula în regim taxi,cinci  cetăţeni din Liban , care se îndreptau către graniţa cu Ungaria.

În data de 07.12.2019, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Vărşand – I.T.P.F. Oradea, aflaţi în misiune pe DN 79A, la ieşirea din localitatea Chişineu Criş, au descoperit într-un autoturism, care circula în regim taxi, cinci cetăţeni străini – doi  bărbaţi, o femeie  şi doi minori.

Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt cetăţeni din Liban, adulţii cu vârste cuprinse între 22 şi 35 ani şi doi minori de 4, respectiv 5 ani.

La cercetări, persoanele adulte au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Revenim cu mențiunea că, „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (art. 263 Cod penal)”.

Astfel, recomandăm persoanelor care domiciliază în apropierea frontierei de stat sau care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional să anunţe imediat echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată.