News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cinci imigranți au încercat să treacă ilegal frontiera Cinci imigranți au încercat să treacă ilegal frontiera
Please follow and like us:
Pin Share

  În data de 27.01.2016, în jurul orei 21.45, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Nădlac au depistat cinci persoane, trei bărbaţi şi o femeie cu un copil, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 10 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

Astfel, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România cu vârste cuprinse între 3 şi 42 de ani. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă. În urma verificărilor s-a stabilit că s-au deplasat cu autoturisme taxi până în oraşul Nădlac, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *