News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cinci tineri din Maroc şi Algeria au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria Cinci tineri din Maroc şi Algeria au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria
Please follow and like us:
Pin Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au depistat cinci cetăţeni din Maroc şi Algeria, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos.

În data de 04.11.2020, în jurul orei 21.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, cinci persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cei cinci cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cinci bărbaţi din Maroc şi Algeria, cu vârste cuprinse între 29 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *