News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ciocolata de Sf. Valentin se ieftinește datorită stocurilor mari de cacao din lume Ciocolata de Sf. Valentin se ieftinește datorită stocurilor mari de cacao din lume
Please follow and like us:
Pin Share

Creșterea stocurilor mondiale de cacao ieftinește ciocolata, ceea ce înseamnă că vom plăti mai puțin pe o cutie de bomboane de Sfântul Valentin, informează Bloomberg.

Cultivatorii de cacao se bucură de recolte consistente în America Latină și Vestul Africii, responsabile pentru aproximativ 70% din producția mondială. Creșterea producției a dus cotațiile futures la cacao la cel mai scăzut nivel de după 2009, ceea ce reduce costurile pentru companii precum Mondelez International Inc., producătorul ciocolatei Cadbury și biscuiților Oreo.

„Producția va fi mult mai mare și de acea prețurile scad”, a declarat Donald Selkin, analist la Newbridge Securities. Pentru ca tendința să se inverseze ar fi nevoie de tensiuni sociale în țările africane sau de o relansare a cererii, a adăugat Selkin.

După ce anul trecut vremea secetoasă a afectat sezonul trecut recolta din Africa de Vest, în prezent condițiile s-au îmbunătățit iar livrările și-au revenit. Stocurile în depozitele monitorizare de ICE au crescut cu 38% după ce în luna decembrie 2016 au atins cel mai scăzut nivel de după 2009. Atât UBS Group AG cât și Citigroup Inc. prognozează că producția mondială va depăși consumul în acest an. În plus, creșterea ofertei a venit și pe fondul încetinirii cererii. Vânzările globale de ciocolată au scăzut cu 2,3% în perioada septembrie-noiembrie 2016, potrivit Barry Callebaut, cel mai mare procesator de ciocolată. În Europa, cel mai mare consumator, vânzările au scăzut cu 3,1% iar în cele două Americi s-a înregistrat o scădere de 2%.

În consecință, cotațiile la cacao au scăzut cu 31% în ultimul an la bursa ICE Futures U.S. din New York, atingând săptămâna trecută 1.951 dolari pe tonă, cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani.

Reducerile pentru consumatori ar putea deveni și mai mare pe măsură ce producătorii de ciocolată încep să cumpere noi contracte în avans la prețuri mai mici. De exemplu, Hershey Co. are în mod normal o „acoperire cuprinsă între 3 și 24 de luni pentru diferite materii prime astfel încât scăderile pe care le vedem acum nu se resimt în mod automat în anul curent” a declarat la începutul lunii directorul general de la Hershey Co., Michele G. Buck

Chiar dacă oamenii consumă mai puțină ciocolată în favoarea unor alternative mai sănătoase, este probabil ca de Sfântul Valentin să lase prudența deoparte. Potrivit unui sondaj efectuat de Asociația națională a comercianților cu amănuntul din SUA, aproximativ 70% din americani vor dărui ciocolată sau dulciuri de Sfântul Valentin, urmând să cheltuie aproximativ 1,7 miliarde de dolari pe dulciuri.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *