News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

USL spune STOP abuzului Puterii în Transporturi. Deputații Opoziției au depus o moțiune pe acest domeniu, gestionat de Guvernul Boc pe criteriul “prețului cât mai ridicat”.

Transporturile au fost (și încă sunt), aproape jumătate din perioada postdecembristă în mâna PDL-iștilor.  Traian Băsescu, Anca Boagiu, Gheorghe Dobre și Radu Berceanu au decis asupra dezvoltării infrastructurii de transporturi din România timp de 10 ani și 7 luni. Efectele deciziilor specialiștilor PDL se pot observa cu ochiul liber în calitatea lucrărilor și în “ ritmul  alert“ în care se derulează lucrările la autostrăzi”, susține deputatul Ciprian Luca.

Demnitarul arădean atrage atenția asupra performanței atinse de PDL prin finalizarea a  52 de kilometri din Autostrada Transilvania, a mai putin de 20 de kilometri din șoseaua de centura a Sibiului, precum și a unei porțiuni din centura Constanței, respectiv a tronsonului Medgidia-Constanța, pe o întindere de nici mai mult nici mai puțin decât 21 de kilometri.

“ Toate lucrările contractate în timpul celor patru miniștri portocalii PDL au în comun un singur lucru – prețul cel mai mare. Asta exceptând tergiversarea lucrărilor și calitatea discutabilă a acestora. Considerăm că PDL trebuie să își asume responsabilitatea privind cresterea nejustificata a costurilor si nerespectarea termenelor prevazute de contractul cu Bechtel gestionat prin miniștrii Anca Boagiu, Radu Berceanu și Gheorghe Dobre, “ afirmă demnitarul arădean.

Pe lista aspectelor condamnabile la adresa PDL semnalate în moțiunea USL se regăsește și decizia vânzării pachetului majoritar de acțiuni de la CFR Marfă luată de CSAT. Asta pentru că privatizarea CFR Marfă în conditiile actuale ar fi mai mult decât păguboasă pentru statul român.

“În ceea ce privește Tarom, compania a înregistrat, în 2010, cea mai mare pierdere de după 1990 din cauza administrării acestea de către PDL. Ministerul Transporturilor este pe ultimul loc, cu un procent de aproximativ 3%, în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, ceea ce este de natură să ducă la agravarea situației economice a țării și la pierderea banilor europeni”, a conchis Ciprian Luca. 

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *