News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

cipri luca birou

“ Deși ne-am trezit și fără bani și cu datorii enorme lăsate de guvernele precedente, am reușit să realizăm deja  câteva puncte majore din programul Guvernului Ponta. Am reușit să returnăm banii beneficiarilor de drept ai celor 5,5 procente impuse de Guvernul Boc pensionarilor cu venituri de peste 740 de lei. E vorba despre 2 milioane de români cărora am reușit să le facem dreptate. Atât timp cât e vorba despre banul omului, mă bucur că am reușit să punem punct, la acest subiect,  abuzurilor PDL-iste”, susține deputatul Luca.

Demnitarul PSD amintește la capitolul REUȘITE ale Guvernului Ponta și asigurarea sumelor necesare pentru reîntregirea salariilor angajaților din sistemul public. “La vremea respectivă, mai precis în 2010, iluștrii PDL-ști aflați vremelnic la conducerea țării au considerat că tăierea salariilor “este o măsură necesară pentru menţinerea democraţiei şi „salvgardarea fiinţei statului”. Așa au înțeles ei să mențină echilibrul social?! Sărăcind populația, tăind câte 25 de procente din salariile a milioane de angajați ai statului. Au lovit în oameni simpli și în profesioniști deopotrivă. Au lovit în medici care s-au văzut nevoiți să își părăsească locurile de muncă, privegind sistemul sanitar românesc de profesioniști; au lovit în dascăli care au ajuns la mila unor parveniți; iar lista poate continua pentru că fiecare breaslă în parte, fiecare familie în parte a avut de suferit de pe urma măsurilor de austeritate aberante impuse de Băsescu. Mă bucur că Guvernul Ponta a reușit să găsească soluțiile și să asigure banii pentru reîntregirea salariilor milioanelor de români afectați de dezastrul produs de Guvernele Boc și Ungureanu”.

Ciprian Luca supune atenției și alte măsuri luate de USL pentru deblocarea economiei naționale, măsuri cu influență deosebită asupra mediului privat. Încă înainte de a prelua guvernul, noi, USL, am militat pentru plata TVA la încasarea facturilor. Nu a fost posibil pentru ca Băsescu nu a dorit asta. Acum este posibil iar măsura va fi aplicată din prima lună a anului 2013. Apreciez poziția misiunii  FMI în recentele discuții purtate cu autoritățile române și mă bucur că s-a acceptat și  decalarea calendarului de privatizări ale companiilor de stat. Un alt aspect sensibil este cel al sistemului sanitar, privind introducerea coplății. Vom încerca pe cât posibil să limităm suportarea serviciilor medicale de către populație, servicii care în ultimii ani au ajuns să fie un lux pentru mulți dintre românii cu probleme de sănătate”, a conchis deputatul Luca. 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *