News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Demnitarul arădean își explică declarația enunțând recentele afirmații ale lui Traian Băsescu legate de tăierea pensiilor. “Acest om fără inimă, fără pic de suflet față de atâtea milioane de români care l-au ales, are tupeul de a spune că dacă ar trebui ar mai tăia din nou pensiile și salariile. Adică, dacă ar fi nevoie de bani furați din buzunarul omului de rând și dați  apropiaților săi, atunci ar mai tăia încă o dată din venitul și așa insuficient al românilor. Cu o astfel de gândire, țara nu are cum să iasă din prăpastia  în care a dus-o însuși Traian Băsescu. Tăierile din bugetul familiilor nu reprezintă nici pe departe soluția ieșirii din criză. Ba dimpotrivă, se conduce la un blocaj, puterea de consum scăzând drastic pe de o parte, iar pe de altă parte crescând nivelul datoriilor celor care sunt obligați să recurgă la astfel de metode pentru a putea trăi”, afirmă deputatul Luca.

Ciprian Luca susține că politica USL este una gândită în așa fel încât să redreseze situația economică a țării. “ Am început cu cele opt procente pe care le-am alocat ca o primă tranșă pentru reîntregirea salariilor tăiate abuziv de Traian Băsescu. De asemenea, am reușit să înapoiem banii reținuți pensionarilor, tot pe criterii abuzive, la plata CASS. Pentru a putea scoate țara din impas, trebuie ca statul să asigure poporului strictul necesar, nu să împovăreze oamenii care ajung să comită gesturi necugetate, din disperare. Traian Băsescu se opune însă cu înverșunare politicii noastre. Dacă va reveni la Cotroceni, în mod cert va reîncerca să își impună punctul de vedere și să recurgă la noi tăieri din bugetul oamenilor de rând.

Legat de strategiile din plan socio-economic, Ciprian Luca afirmă că o altă prioritate a Guvernului Ponta menită să conducă la stabilizare în piață,  constă în plata TVA la încasare pentru firmele cu cifră de afaceri mai mică de 500.000 euro, cu condiţia ca derularea decontărilor să se facă numai prin sistemul bancar.

” Așa cum declara și premierul Ponta, este o măsură pe care mediul de afaceri a cerut-o de foarte mult timp, o măsură care va influenţa direct activitatea a 92% dintre firmele active. IMM-urile vor fi facilitate, iar pe de altă parte nivelul evaziunii fiscale va fi diminuat drastic, odată cu eliminarea  mecanismelor de rambursare fictivă de TVA”, a conchis deputatul Luca.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *