News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CJA a demarat acțiunea ”Mai mulți bani pentru serviciile sociale” CJA a demarat acțiunea ”Mai mulți bani pentru serviciile sociale”
Please follow and like us:
Pin Share

Consilierii județeni au aprobat  demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea de servicii sociale destinate copiilor/tinerilor găzduiți în centre rezidențiale – case de tip familial. Este vorba despre șase loturi de contracte, fiecare lot deservind un număr de maximum 12 copii/tineri, prețul contractului fiind în sumă de 1.267.560 lei/lot. Beneficiarii unuia dintre cele șase loturi se află cu măsură de protecție specială în cadrul Fundației Umanitar Creștină „Speranța” – Vladimirescu, iar beneficiarii altor cinci loturi se află în prezent cu măsură de protecție specială în cadrul DGASPC Arad.

Contractarea serviciilor sociale a redevenit atractivă pentru asociațiile de profil pentru că Guvernul României a crescut, recent, standardul de cost pentru serviciile sociale. Asta înseamnă că pentru fiecare beneficiar se alocă sume mult mai consistente care acoperă întregul necesar. Precizăm faptul că anul trecut standardul de cost a fost considerat descurajator pentru asociații, nefiind suficient pentru asigurarea serviciilor sociale minimale. În ceea ce privește contribuția furnizorilor privați de servicii sociale consilierii județeni au aprobat ca aceasta să fie de minim 2 % din valoarea contractului, iar cofinanțarea se va adăuga la prețul contractelor.

          „Mulțumesc premierului Ludovic Orban, care repară o mare nedreptate făcută de guvernele PSD, și alocă fonduri suficiente pentru contractarea serviciilor sociale. În județul Arad noi am început o reformă în domeniul serviciilor sociale, și deciziile guvernului, mai ales creșterea standardului de cost, ne încurajează să continuăm. Persoanele din categoriile defavorizate sunt preluate în case de tip familial sau centre unde sunt foarte bine îngrijite, și în condiții (inclusiv financiare) mult mai convenabile și pentru stat și pentru administrațiile locale”,  a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *