News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CJA a semnat contractul de execuție a lucrărilor de proiectare pentru drumul expres Arad-Oradea CJA a semnat contractul de execuție a lucrărilor de proiectare pentru drumul expres Arad-Oradea
Please follow and like us:
Pin Share

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a efectuat astăzi o deplasare la Consiliul Județean Bihor unde, alături de președintele Ilie Bolojan și de primarii din Arad și Oradea, a semnat contractul de execuție a lucrărilor de proiectare pentru drumul expres Arad-Oradea.

,,Vara viitoare vom avea proiectul tehnic al drumului expres Arad-Oradea! Avem trei variante de traseu, pe care ni le-au prezentat astăzi proiectanții. Lucrăm, așa cum am promis, cu toate motoarele turate! Urmează să mă întâlnesc cu fiecare dintre primarii celor 7 unități administrativ-teritoriale din Arad care vor fi tranzitate de drumul expres, să le prezint cele trei variante de traseu și să începem lucrările de topometrie necesare următoarei etape a proiectului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Potrivit proiectului inițial, drumul expres Oradea – Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 kilometri şi profil de drum expres cu două benzi de circulaţie pe sens pe 76,4 kilometri, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura TEN-T existentă, respectiv sectorul Oradea – Borş şi Nădlac – Arad –Timişoara.

Valoarea drumului expres Oradea – Arad este estimată la aproximativ 1 miliard de euro.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *