News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

poză comunicat eroi

Deputatul Claudia Boghicevici, coordonatorul portofoliului Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Alternativă PDL, a explicat astăzi, într-o conferință de presă la Arad, de ce actualul guvern Ponta intoxică opinia publică atunci când își arogă merite pentru creșterea a 234 de mii de pensii. Deputatul PDL s-a întâlnit în aceeași zi cu cei 3 pensionari arădeni care au determinat Curtea Constituțională să respingă modul guvernului Ponta de calcul al pensiilor, mulțumindu-le pentru curajul și implicarea lor.

”Guvernul Ponta nu face altceva decât să își mascheze impotența și incompetența, intoxicând opinia publică cu nenumărate fumigene. Despre asta e vorba și în anunțul lui Ponta și al Rovanei Plumb conform căruia pensiile se majorează cu 63 de lei în medie. Am avut marea plăcere și onoare să mă întâlnesc cu cei 3 pensionari arădeni care practic au obligat guvernul Ponta să dea înapoi banii furați prin folosirea unui indice de corecție greșit. Este vorba de domnii Gheorghe Gârbovan, Aurel Barz și Adrian Nicolae Ghilea, cei care au avut curajul să se lupte cu sistemul USL-ist de la acea vreme și care au determinat Curtea Constituțională să cenzureze guvernul incompetent Ponta. Acești 3 arădeni sunt adevărații eroi ai recalculării în plus a celor 234 de mii de pensii, și nu eroii de tinichea Ponta și Plumb! Le-am mulțumit pentru demersul și curajul lor și i-am asigurat că vor avea în mine în continuare un sprijin. Cu această ordonanţă 1 din 2013, declarată neconstituțională de CCR,  guvernul Ponta a încercat pur şi simplu să îi înşele pe pensionari. Decizia CCR la sesizarea celor 3 pensionari arădeni a denunţat astfel populismul şi cinismul de proporţii ale acestui Guvern faţă de pensionari”, a declarat Claudia Boghicevici.

Deputatul PDL a anunțat și depunerea unui nou proiect legislativ prin care care propune înlăturarea obligativităţii pensionarilor de a returna sumele suplimentare primite, ca urmare a erorilor de calcul al pensiilor. ”Nu puţini pensionari au avut neplăcuta surpriză să constate că, din diverse motive neimputabile lor, datorează bani Casei Naţionale de Pensii Publice. Cum s-a ajuns la această situaţie? Ca urmare a erorilor de calcul ale angajaţilor, erori pe care statul vrea să le recupereze tot de la pensionari care, deşi nu au nicio vină, sunt nevoiţi să plătească. Este o bătaie de joc la adresa pensionarilor care sunt folosiţi ca masă de manevră electorală după bunul plac al premierului Ponta. Decizia de a imputa aceste sume pensionarilor este inadmisibilă, având în vedere că unii dintre aceştia au primit înştiinţări cu privire la faptul că sunt obligaţi să restituie sume chiar şi de peste 7.000 de lei individual, în condiţiile în care pensia pe care o primesc lunar este de peste 10 ori mai mică decât suma pe care o au de restituit. Aşadar, premierul Ponta se laudă pe de o parte că dă bani pensionarilor, dar pe de altă parte le ia înzecit, atât prin aplicarea unui indice de corecţie greşit, cât şi prin erorile la calculul pensiilor. Este o sfidare la adresa seniorilor noştri, mai ales că există situaţii în care pensionarii care au primit sume calculate greşit au vârste destul de înaintate, astfel că până la sfârşitul vieţii nu vor reuşi să achite integral sumele imputate. De aceea, împreună cu colegii din PDL, am înaintat o iniţiativă legislativă prin care am propus ca cei care nu au nicio culpă să nu fie victime ale erorilor comise în sistemul de stat. ”, a explicat deputatul PDL.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *