News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Conducerea Consiliului Judeţean Arad a iniţiat o serie de dezbateri în vederea vitalizării turismului în judeţ, dar şi pentru diseminarea strategiei turistice a Aradului şi a brandului turistic al judeţului nostru. Recent, la sediul Consiliului Judeţean, vicepreşedintele Claudia Boghicevici a invitat agenţi economici, operatori de turism, hotelieri, investitori în exploataţiile viticole, specialiştii Centrului Naţional de Informare Turistică, primari, angajaţii birourilor locale de informare turistică, în vederea unor discuţii cu privire la promovarea Aradului şi dezvoltarea de noi obiective turistice.

În cadrul dezbaterii a fost reafirmată ideea realizării unei strategii de dezvoltare pentru singura staţiune arădeană de interes naţional, Moneasa. La discuţii a fost prezent viceprimarul comunei.

Vicepreşedintele Claudia Boghicevici a cerut Centrului Naţional de Turism, din subordinea Consiliului Judeţean, urgentarea demersurilor pentru crearea unui consorţiu turistic, aşa cum prevede strategia sectorială a judeţului Arad, care să cuprindă toţi actorii implicaţi în acest domeniu.

Ca prioritate, s-a afirmat nevoia realizării unui inventar al spaţiilor de cazare disponibile în judeţ, în funcţie de obiectivele turistice accesibile şi de evenimentele pe care Consiliul Judeţean le proiectează în diferitele zone ale Aradului.

„Este a doua noastră dezbatere amplă pe acest subiect, după cea organizată la Moneasa. Ca urmare a acelei întâlniri, am identificat şase trasee turistice în judeţ şi ne-am organizat pentru ca, împreună cu cele două universităţi din Arad, să le punem în valoare în perioada imediat următoare. Nouă ne pasă de ceea ce se întâmplă în judeţ şi am înţeles că turismul şi cultura mobilizează resurse importante de dezvoltare”, a declarat vicepreşedintele Claudia Boghicevici.

Participanţii la dezbatere au sesizat faptul că hotelierii arădeni nu lucrează cu agenţiile locale de turism, şi nici administraţiile locale nu şi-au promovat oferta, în relaţia cu aceste agenţii.

Primarul comunei Hăşmaş, Cornel Popa, a solicitat sprijin pentru trecerea la administraţia locală a drumurilor forestiere şi a dat exemplul comunei, care a dezvoltat un traseu turistic de 60 km, despre care însă la nivelul judeţului şi al municipiului se cunosc prea puţine detalii. Centrul Naţional de Turism se va implica în promovarea potenţialului turistic al comunei, în perioada imediat următoare.

Conducerea Consiliului Judeţean a reţinut solicitarea venită dinspre Universitatea „Vasile Goldiş”, de a creat evenimente de acomodare cu Aradul a studenţilor străini care ajung în judeţul nostru.

„Dezbaterile vor continua în săptămânile următoare pe paneluri de specialitate şi pe zone geografice. Primarul comunei Hăşmaş ne-a invitat să vedem ce a realizat acolo şi ne propunem să mergem într-o echipă lărgită, să prezentăm comuna. Nu ne întâlnim cu operatorii doar pentru discuţii şi ceea ce dezbatem nu rămâne la stadiul de vorbe. De la prima noastră dezbatere este evidentă o mobilizare a colegilor noştri şi veţi vedea că Aradul, aşa cum ne-am propus, va deveni cu adevărat acel judeţ unde se vine, nu de unde se pleacă”, a accentuat vicepreşedintele Consiliului Judeţean. d-na Claudia Boghicevici.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *