News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Claudia Boghicevici: „Ne îndreptăm atenţia spre POCA, un program european eficient, pentru o administraţie publică performantă” Claudia Boghicevici: „Ne îndreptăm atenţia spre POCA, un program european eficient, pentru o administraţie publică performantă”
Please follow and like us:
Pin Share

Claudia Boghicevici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a participat la cel de-al cincilea eveniment de tip caravană din seria celor care promovează oportunităţile de finanţare oferite de Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020 (POCA).

Alături de doamna vicepreşedinte a fost prezentă Gabriela Chiriceu, director executiv al Direcţiei Porgrame de Dezvoltare şi consilieri din cadrul acestei Direcţii.  Evenimentul a avut loc la Arad, la întâlnire fiind prezenţi reprezentanţii Autorităţii de Management pentru POCA: Dragoş Dincă, Steluţa Bulăceanu, Claudia Vasilica, reprezentanţi ai primăriei municipiilor Arad, Timişoara, Deva, Petroşani, ai primăriei oraşului Vulcan, ai Consiliilor Judeţene Arad şi Hunedoara şi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

În cadrul evenimentului au fost prezentate tipurile de intervenţii ce pot fi susţinute din acest program, structura POCA 2014-2020, stadiul implementării, diversele instrumente de comunicare dedicate beneficiarilor şi potenţialilor beneficiari POCA, precum şi aspecte referitoare la depunerea cererilor de finanţare şi implementarea proiectelor.

„Mă bucur că există un asemenea interes din partea Uniunii Europene, de a finanţa modernizarea administraţiei publice din România, pentru a reduce decalajul dintre ţara noastră şi principalele state ale Uniunii. POCA este un instrument prin care să creăm o astfel de administraţie publică performantă. Cele peste 550 de milioane de euro puse la dispoziţie de Uniunea Europeană trebuie să se regăsească în investiţii având ca finalitate creşterea calităţii serviciilor oferite, implicit creşterea calităţii vieţii. Prin modul de lucru, prin atragerea de fonduri europene, Judeţul Arad a demonstrat că are o administraţie publică performantă, axată pe nevoile cetăţenilor. Dar, de asemenea, ca să atingem un nivel de performanţă administrativă similar altor ţări europene, trebuie să continuăm să progresăm, să creştem calitatea serviciilor oferite”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Evenimentul face parte din seria de întâlniri organizate în cadrul proiectului „Sprijin pentru activitățile de publicitate, informare și comunicare ale AM POCA”, cu scopul de a informa potențialii beneficiari ai POCA despre cum să acceseze banii europeni disponibili din acest program, asigurându-se astfel o utilizare eficientă a fondurilor alocate.

Programul Operaţional Capacitate Administrativă beneficiază de o alocare financiară în valoare de 553,19 milioane euro din Fondul Social European pentru perioada 2014-2020.

Mai multe tipuri de beneficiari pot obţine finanţare în cadrul acestui program: autorităţi şi institiţii publice centrale, autorităţi administrative autonome, ONG-uri, parteneri sociali, instituţii de învăţământ superior acreditate şi de cercetare, Academia Română, autorităţi şi instituţii publice locale de la nivelul judeţelor şi municipiilor, autorităţi şi instituţii publice locale beneficiare ITI (Investiţii Teritoriale Integrate), instituţii din sistemul judiciar.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *