News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CLAUDIA BOGHICEVICI: „PLEDEZ PENTRU GASIREA UNOR SOLUTII EUROPENE, IN SPIRITUL VALORILOR EUROPENE” CLAUDIA BOGHICEVICI: „PLEDEZ PENTRU GASIREA UNOR SOLUTII EUROPENE, IN SPIRITUL VALORILOR EUROPENE”
Please follow and like us:
Pin Share

Deputatul PNL Claudia Boghicevici, membră a Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială, pledează pentru găsirea unor soluții europene pentru criza refugiaților din Uniunea Europeană, solicitând în același timp responsabililor din Guvernul României să accelereze pregătirile pentru ca țara noastră să fie capabilă să facă față unui potențial val de imigranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

 

“Actuala criză a refugiaților și imigranților din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord afectează întreaga Uniune Europeană, prin urmare trebuie identificate soluții  politici europene comune  în materie de migraţie. Solidaritatea, respectul față de aproape, demnitatea umană sunt valori europene și nu doar concepte scrise în tratate. Pe de altă parte trebuie să ne gândim dacă România este pregătită sau nu pentru un val mare de refugiați. Din păcate, Guvernul Romaniei nu pare interesat de această problemă, iar discuțiile pe această temă sunt la un nivel scăzut, de aceea le solicit responsabililor din Guvern să accelereze pregătirile pentru ca țara noastră să fie capabilă să facă față unui potențial val de imigranți” a declarat Claudia Boghicevici

„Refugiații sunt niște victime ale unor conflicte armate din țările lor, precum și  victime ale rețelelor de trafic de persoane. Cred că o parte importantă din acțiunea colectivă a UE în domeniul migrației ilegale trebuie să fie de combatere și limitare a traficului de persoane. Degeaba stabilim cote în interiorul UE, mecanisme de relocare pentru un număr fix de persoane dacă nu acționăm și pentru destructurarea acestor grupări infracționale, uneori cu infiltrații teroriste, care trafichează persoane. Revenind la chestiunea cotelor, cred că ele sunt în linie cu principiul solidarității care stă la baza Uniunii Europene, dar cred și că ele nu pot fi decât un mecanism temporar care să soluționeze situații de criză. Migrația nu ar trebui văzută doar ca un fenomen negativ, ci și ca o reglare a pieței forței de muncă. Pentru majoritatea statelor europene populația îmbătrânită și lipsa de deschidere a rezidenților pentru anumite meserii fac ca migrația să fie singura soluție pentru acoperirea acestor goluri. Evident însă că trebuie stabilite reguli foarte clare astfel încât migrația să nu se transforme într-o formă de asistență socială, dar ea nici nu trebuie repudiată“,  a mai declarat Claudia Boghicevici.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *