News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

boghicevici3

„Rezultatele alegerilor europarlamentare la Arad confirmă supremaţia dreptei în această zonă. Scorul însumat al PDL şi PMP este în Arad de 29%, peste cel al PSD, iar dacă adăugăm şi scorul PNL ajungem la aproape 42%, în condiţiile în care UDMR s-a apropiat din nou de 8%, iar 5% au mers către candidatul independent Mircea Diaconu. Prin urmare, la Arad s-a păstrat trendul ultimilor ani, cu atât mai mult cu cât PDL  a rămas bastionul dreptei şi după aceste alegeri, în ciuda tuturor atacurilor care au venit din toate părţile”, a declarat deputatul PDL de Arad Claudia Boghicevici, după anunţarea rezultatelor oficiale ale scrutinului europarlamentar din 25 mai a.c.

Deputatul arădean consideră că votul dat de arădeni relegitimează PDL ca principală forţă a Dreptei, capabilă să se lupte cu un PSD creditat cu un scor nemeritat de mare. „În timp ce PDL Arad este în primele trei filiale PDL, toate celelalte filiale competitoare au la Arad sub media naţională a partidului, semn că arădenii îşi păstrează încrederea în echipa PDL Arad, cea care a dovedit cel mai mult în ultimii 10 ani că îi respectă şi că le reprezintă corect interesele. De aceea le mulţumesc tuturor arădenilor care au votat la aceste alegeri cu gândul la echipa PDL care le-a reprezentat corect interesele în toţi aceşti ani. Din păcate, au fost şi mulţi arădeni care şi-au irosit votul susţinând partide mici de dreapta care nu aveau şanse să treacă pragul, voturile lor fiind acum redistribuite Stângii. În acelaşi timp este surprinzător scorul nemeritat de mare obţinut de PSD în Arad, având în vedere că de 2 ani de zile guvernarea PSD demonstrează că nu respectă Aradul, că nu este capabilă să finalizeze proiecte importante ca cele 2 pasaje peste calea ferată, că nu ştie sau nu vrea să atragă fonduri pentru a ajuta administraţiile, şcolile, bisericile, spitalele şi comunităţile din Arad”, a declarat Claudia Boghicevici.

În ceea ce priveşte consecinţele acestor alegeri, parlamentarul arădean consideră că partidele de dreapta legitimate de electorat trebuie să pornească pe drumul unificării în jurul unui prezidenţiabil care să învingă Stânga la alegerile prezidenţiale din noiembrie. “Legat de drumul pe care îl va lua PDL la nivel naţional, este clar că trebuie să ne facem analize serioase pentru a găsi soluţia cea mai bună pentru a învinge Stânga la alegerile prezidenţiale. Aceste alegeri au clarificat un pic lucrurile pe partea dreaptă, avem acum 2 partide relativ egale care pot fi motorul maşinăriei victorioase la prezidenţiale, şi mă refer aici la PDL şi PNL. Unificarea dreptei este pasul raţional pentru construirea acestei maşinării şi cred că liderii celor 2 partide, dar şi ale partidelor de dreapta mai mici care înţeleg însemnătatea momentului, vor trece peste orgolii şi vor înainta către această direcţie. PDL a salutat anunţul aderării PNL la PPE şi crede că liberalii trebuie să îşi facă curăţenie în propria ogradă, să renunţe la toţi oportuniştii care acceptă cadourile otrăvite ale PSD. Dacă PNL merge până la capăt în această acţiune de „purificare”, cred că putem vorbi de un viitor parteneriat serios între PDL şi PNL pentru construirea polului de Dreapta alternativă la PSD”, a conchis deputatul arădean.

admin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *