News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

COADA LA PENSII SPECIALE. 350 DE PARLAMENTARI AU DEPUS CERERE PENTRU A PRIMI INDEMNIZATIA SPECIALA COADA LA PENSII SPECIALE. 350 DE PARLAMENTARI AU DEPUS CERERE PENTRU A PRIMI INDEMNIZATIA SPECIALA
Please follow and like us:
Pin Share

Aproximativ 350 de fosti deputati au depus pana acum cerere pentru a primi indemnizatie speciala pentru limita de varsta, au declarat surse parlamentare pentruAgerpres. Legea insa nu poate fi aplicata inca, din cauza ca normele de aplicare nu au fost avizate si de ministerele finantelor si muncii.

Fostii alesi care au avut cel putin un mandat intreg de deputat si care indeplinesc conditiile legale pentru a fi pensionati au inceput deja sa depuna cereri la Secretariatul general al Camerei, imediat dupa ce legea privind indemnizatiile speciale pentru parlamentari a fost adoptata.

Legea pensiilor speciale a fost promulgata pe 23 decembrie 2015. Potrivit acesteia, un deputat sau un senator cu un singur mandat va primi indemnizatie de de aproximativ 1.550 de lei, pentru doua mandate – 3.100 de lei, iar pentru trei mandate – 4.600 de lei. Nu pot beneficia de pensii speciale parlamentarii condamnati definitiv pentru coruptie.

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *