News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Domestic05

Unul dintre cele mai așteptate filme ale primăverii, „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, poate fi văzut de spectatorii din Arad începând de vineri, 22 martie, la Cinema City din Atrium Mall.

„E un film dedicat celor ce le pasă de animale, de vecini, de copii, vor să se amuze și să se recunoască în personaje, celor ce știu că a găsi sau a pierde un animal este chiar emoționant”, spune Adrian Sitaru despre filmul său. O comedie despre oameni și animalele care îi iubesc necondiționat, filmul îi va amuza și înduioșa, deopotrivă, pe spectatori. Primele proiecții în țară s-au lăsat cu aplauze și cu povești „domestice” ale realizatorilor și ale publicului.

Cu un imaginar minunat, dar şi dureros de real, „Domestic” este povestea copiilor, adulţilor şi a animalelor care convieţuiesc sperând la o viaţă mai bună. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel. Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).

„Mă gândesc că avem o mare nevoie de animale şi ele de noi, de aici am realizat cât de mult ne iubim şi ne mâncăm în acelaşi timp, la propriu, animalele. Am încercat să pun în film toate astea prin ochii unui copil pentru care viaţa este simplă, crudă, misterioasă şi foarte amuzantă în acelaşi timp, iar adulţii sunt la fel: buni, cruzi, fără logică dar foarte amuzanţi şi… mă opresc aici. Restul în film”, spune regizorul. Adrian Sitaru a mai regizat lungmetrajele „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri.

În campania de promovare a filmului „Domestic” s-au implicat zilele acestea, povestind întâmplări „domestice”, Paula Seling, Ovidiu Lipan Țăndărică, Cristina Țopescu, actrița și vedeta TV Cristina Cioran, Nicușor Dan, solistul trupei Vunk – Cornel Ilie, Ioana Blaj, creatoarea de modă Romanița Iovan, vedeta TV Alexandra Velniciuc, actorul Silviu  Biriș.

Echipa filmului așteaptă și poveștile spectatorilor pe adresa [email protected]. Cele mai simpatice dintre ele vor fi răsplătite cu invitații la film și alte premii.

Trailerul filmului: http://www.youtube.com/watch?v=sog9bvuYZHI&feature=youtu.be.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *